- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 200 de muncitori din Bangladesh vor veni luna aceasta să lucreze în Bacău
Un număr de 190 de muncitori din Bangladesh vor veni, până la sfârşitul lunii ferbuarie, să lucreze într-o fabrică de confecţii din Bacău, iar în următoarele luni, aici vor veni să lucreze şi 150 de muncitori din China.
Aproape 200 de muncitori din Bangladesh vor veni luna aceasta să lucreze în Bacău
Muncitorii din Bangladesh vor avea regim de angajaţi detaşaţi la un punct de lucru, acest sistem fiind convenabil pentru ei.
"Din experienţa de anul trecut cu muncitoarele din China am învăţat că regimul de detaşaţi este mult mai convenabil pentru angajaţi pentru că în ţara lor le merge vechimea, pensia şi toate drepturile. Am ales Bangladesh pentru că acolo sunt fabrici specializate în producţia de confecţii sport care este specificul nostru. Avem nevoie de specialişti aşa că să nu vă miraţi când veţi vedea în viitor muncitori din Coreea sau Vietnam", a declarat Antonello Gamba, manager fabrică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Un muncitor câştigă în Bangladesh aproximativ 50 de dolari pe lună, în timp ce în Romania va câştiga la fel ca muncitorii români şi chinezi, adică 250 de dolari pe lună, la care se adaugă masă, cazare şi asigurări.
"Munca aici ajută famillile din Bangladesh să aibă un trai mai bun. Sunt dificultăţi de adaptare dar le rezolvăm din mers. Am venit doar bărbaţi pentru că religia musulmană nu permite femeilor să plece din ţară", a declarat Mohamad Sakir Hossain, managerul grupului de muncitori.
Conducerea societăţii s-a ocupat de toate detaliile pentru a le face muncitorilor o şedere cât mai plăcută.
"Aşa cum anul trecut am avut grijă ca muncitoarele din China să aibă aceleaşi feluri de mâncare şi reţete ca acasă şi am adus bucătari, şi acum am încercat să respectam reţetele şi ritualurile lor. Astfel, am găsit două abatoare care vor sacrifica animalele după ritualul «halal». Avem deja provizii de carne pentru trei luni. Au şi meniu stabilit de ei. În principal, supă de linte la prânz şi seara şi carne, dar nu de porc", a declarat Cristina Curpănaru, director fabrică.
La fabrica de confecţii din Bacău unde urmează să vină muncitorii din Bangladesh lucrează în prezent 136 de muncitori din China, majoritatea femei, şi zece români. În următoarele luni, aici vor mai veni 150 de muncitori din China.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO