- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 30 de delfini au fost găsiţi morţi pe plajele litoralului românesc în ultimele 48 de ore
(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial duminică, 29 mai.)
Un număr de 29 de delfini au fost găsiţi morţi pe plajele litoralului românesc în ultimele 48 de ore, după ce au fost aduşi de apă la ţărm, ridicând astfel la 44 numărul delfinilor găsiţi morţi de la începutul acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat al Oceanic Club, în zilele de 27 şi 28 mai au fost preluaţi de către reprezentanţii Oceanic Club 29 de delfini morţi, eşuaţi la coasta românească, dintre care cinci în cursul zilei de 27 mai, iar 24 în cursul zilei de 28 mai, în majoritatea cazurilor decesul survenind din cauza înecului după ce s-au prins în plasele de pescuit.
Astfel, de la începutul anului până în prezent au fost descoperiţi 44 de delfini morţi pe plajele litoralului românesc.
De asemenea, în ultima săptămână cinci pui de delfin născuţi de câteva zile au eşuat vii la coastă, dar nu au supravieţuit, fiind epuizaţi în urma pierderii mamelor şi a lipsei hranei.
Din acest motiv echipa Oceanic Club suspectează capturarea mai multor delfini, între care şi femele cu pui în unelte de pescuit.
Pentru a elimina alte ipoteze, veterinarii şi biologii membri ai echipei Oceanic Club investighează existenţa unor potenţiale boli, urmând ca peste aproximativ o săptămână să se pronunţe dacă puii respectivi erau bolnavi sau nu.
Cel mai recent caz pentru care echipa Oceanic Club a intervenit a fost în staţiunea Mamaia, unde caţiva turişti se jucau cu puiul respectiv, fapt ce a adăugat un stres foarte mare asupra acestuia. Din acest motiv, reprezentanţii Oceanic Club fac un apel către cei care găsesc pui de delfin în viaţă să nu le cauzeze un stres în plus şi oferă câteva sfaturi pentru ajutorarea acestor mamifere aflate în dificultate.
"Un delfin viu care ajunge în ape de mică adâncime are cu siguranţă probleme serioase de sănătate. De aceea este bine ca acesta să nu fie stresat şi dacă se doreşte ajutarea sa este nevoie să i se acopere partea corpului ieşită din apă cu prosoape ude având grijă ca orificiul pe care respira să fie deasupra apei. Dacă delfinul viu este ieşit mai mult de 1/5 din înălţimea corpului din apă se sapă în nisip sub el pentru a evita rănirea tegumentului prin frecarea de nisip", se mai precizează comunicatul Oceanic Club.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO