- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.07.2024, 07:18)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 36.000 de candidaţi participă miercuri la proba scrisă a examenului de titularizare
- Aproape 36.000 de candidaţi participă miercuri la proba scrisă a examenului de titularizare.
- Proba se susţine în 114 centre de concurs din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi are o durată de 4 ore.
Urmărește
284 afișări
Aproape 36.000 de candidaţi participă miercuri la proba scrisă a examenului de titularizare
Proba scrisă începe miercuri la ora 9.00.
Având în vedere codul roşu de caniculă, în mai multe judeţe centrele de concurs desemnate iniţial au fost schimbate pentru a se asigura climatizare corespunzătoare în sălile de examen.
„În judeţele unde nu a fost posibilă schimbarea centrelor, se depun eforturi pentru dotarea sălilor de examen cu aparate mobile de aer condiţionat prin intermediul DSU. În toate centrele vor fi asigurate apă potabilă şi asistenţă medicală”, transmite Ministerul Educaţiei printr-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Conform acestuia, durata probei scrise poate fi prelungită cu 1-2 ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere ori în situaţia în care susţinerea acesteia implică dictarea conţinutului de către un candidat cu anumite deficienţe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfăşoară proba respectivă).
„În aceste cazuri (22 de candidaţi din 9 judeţe/Capitală - în acest an), comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective, cu informarea Ministerului Educaţiei”, anunţă ministerul.
S-au înscris peste 37.500 candidaţi, dintre care peste 6.800 de absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă.
La proba scrisă participă candidaţii care au obţinut la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice minimum nota 5. După susţinerea inspecţiilor speciale la clasă şi a probelor practice au rămas cu drept de participare la proba scrisă peste 35.967 de candidaţi, dintre care 6.585 sunt absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă.
Subiectele pentru cele 114 discipline, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate miercuri, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Ministerul Educaţiei precizează că la nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban +1.885 rural) şi 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural).
Care sunt cele mai vânate specializări
Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: Învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română-1.384, Educatoare/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ preşcolar)-1.295, Educator/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ antepreşcolar)-1.089, Profesor - consilier şcolar-628.
Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la disciplinele corespunzătoare ocupării posturilor din învăţământul preşcolar cu predare în limba română (peste 8.000 de candidaţi), respectiv posturilor din învăţământul primar cu predare în limba română (peste 5.300 de candidaţi). De asemenea, un număr substanţial de candidaţi se înregistrează la disciplinele educaţie fizică şi sport - profesori (peste 3.100 de candidaţi), limba şi literatura română (peste 2.200 de candidaţi) şi limba engleză (peste 1.800 de candidaţi).
Lucrările scrise vor fi evaluate digitalizat în centre constituite la nivel naţional pe discipline.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, iar cele finale în 31 iulie, după contestaţii.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 - 6 august.
Ministerul precizează că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe