- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.07.2011, 12:39)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita , Livia Ispas ,
Aproape 40 de centre de permanenţă, înfiinţate la nivel naţional după 1 iunie
Aproape 40 de centre de permanenţă au fost înfiinţate la nivel naţional din 1 iunie, când au intrat în vigoare noile reglementări ale Ministerului Sănătăţii privind organizarea acestor unităţi sanitare.
Urmărește
617 afișări
Medic (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că 39 centre de permanenţă au fost înfiinţate la nivel naţional de la 1 iunie şi până în prezent, cele mai multe unităţi fiind deschise în judeţele Botoşani (şapte) şi Satu Mare (şase).
În Teleorman au fost înfiinţate patru centre, iar în judeţele Hunedoara, Braşov şi Vâlcea au fost organizate câte trei astfel de unităţi. De asemenea, în judeţele Mureş, Galaţi şi Sălaj au fost înfiinţate câte două centre de permanenţă, iar în Giurgiu, Brăila, Cluj, Argeş şi Bihor câte un centru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Ministerul Sănătăţii a impus, din 1 iunie, reguli noi privind desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă.
Aceste reguli au dus la flexibilizarea activităţii şi eliminarea disfuncţionalităţilor în organizarea unităţilor, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
De asemenea, au fost suplimentate veniturile medicilor de familie şi asistenţilor medicali care asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în aceste centre şi s-a prevăzut obligaţia autorităţilor locale de a se implica în susţinerea unităţilor de acest fel, comunitatea locală fiind beneficiara directă a serviciilor efectuate.
Totodată, a fost publicată, în premieră, lista cu serviciile cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale (cod verde) pentru care se pot acorda consultaţii de urgenţă de către medicii de familie, în cadrul centrelor de permanenţă sau la domiciliul pacienţilor.
"Asigurarea asistenţei medicale în centrele de permanenţă reprezintă o necesitate în mediul rural, acolo unde avem deficitară acoperirea cu asistenţă medicală. Acestea pot fi organizate însă cu succes şi în oraşe sau în localităţile unde au existat cazuri de spitale reprofilate pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii atrage atenţia reprezentanţilor caselor de asigurări de sănătate să utilizeze toate fondurile puse la dispoziţie de către Ministerul Sănătăţii pentru finanţarea centrelor de permanenţă.
Ministerul Sănătăţii a alocat în acest an 21 de milioane de lei pentru funcţionarea centrelor de permanenţă. În primul trimestru al acestui an, Ministerul Sănătăţii a prevăzut un buget de 8,5 milioane de lei pentru centrele de permanenţă, dar solicitarea CNAS pentru finanţarea centrelor a fost de doar 6.095.000 lei, astfel încât au rămas neutilizaţi peste 2.400.000 de lei.
În prezent, în România funcţionează peste o sută de centre de permanenţă, în care activează 755 medici. Un număr de 62 centre de permanenţă funcţionează într-un spaţiu pus la dispoziţie de autoritatea locală. De asemenea, sunt în procedură de înfiinţare încă 106 centre de permanenţă.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe