Aproape 400 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, 15% pentru căzuţi în stradă şi leşinaţi - VIDEO

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat marţi, până la ora 15.00, aproape 400 de solicitări, dintre care 15 la sută pentru persoane căzute în stradă sau care au leşinat din cauza căldurii, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABIF, Alis Grasu.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Aproape 400 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, 15% pentru căzuţi în stradă şi leşinaţi - VIDEO

Aproape 400 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, 15% pentru căzuţi în stradă şi leşinaţi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF), până la ora 15.00 au fost 379 de solicitări, din care 202 urgenţe medicale, printre acestea fiind 22 pentru persoane căzute în stradă şi 35 pentru lipotimii şi sincope.

Medicul Alis Grasu recomandă din nou oamenilor să evite expunerea la soare mai ales între orele 11.00 şi 17.00.

"Este bine ca oamenii să consume multe lichide, fără arcool şi cofeină, să stea la umbră în perioada prânzului, să folosescă o cremă cu factor de protecţie ridicat, 50, să aibă capul acoperit şi ochelari de soare şi să poarte haine uşoare care să protejeze cât mai mult din corp. Este indicat ca alimentaţia să fie cât mai bogată în fructe şi legume proaspete. Este bine ca oamenii să nu uite că soarele poate fi benefic pentru organism, dar expunerea prelungită poate provoca suferinţe grave", a mai spus managerul SABIF.

Video: StirileProTV.ro

Bucureştiul şi 21 de judeţe sunt, până miercuri, sub avertizare cod galben de caniculă.

Marţi, la ora 15.00, la staţia Bucureşti-Băneasa erau 34 de grade, iar indicele de confort termic depăşea pragul critic de 80.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici