Aproape 5.000 de pompieri au fost mobilizaţi în California împotriva celui mai mare incendiu al anului

Aproape 4.900 de pompieri mobilizaţi, 33 de elicoptere şi 400 de camioane lupta împotriva celui mai mare incendiu al anului, care a ars deja o suprafaţă mai mare decât oraşul Los Angeles.

Urmărește
336 afișări
Imaginea articolului Aproape 5.000 de pompieri au fost mobilizaţi în California împotriva celui mai mare incendiu al anului

Sursa foto: Facebook, CAL FIRE

„Park fire” face ravagii încă de miercuri în nordul statului California, într-o regiune rurală aflată la trei ore de mers cu maşina de San Francisco, notează AFP.

Potrivit agenţiei CalFire, incendiul a devastat deja aproape 1.500 de kilometrii pătraţi, fiind unul dintre cele mai mari incendii din istoria Californiei.

Până în prezent, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au beneficiat în acest weekend de o uşoară scădere a temperaturilor, ceea ce le-a permis să facă unele progrese: incendiul este „în proporţie de 12%” sub control.

Totuşi, luni după-amiază, peste 26.000 de persoane se aflau încă sub ordin de evacuare, potrivit unui purtător de cuvânt al CalFire.

Propagarea flăcărilor a fost posibilă din cauza valurilor repetate de căldură care au afectat California şi vestul Americii de la începutul lunii iunie.

Incendiul uriaş de pădure reaminteşte de episoade neplăcute: oraşul Paradise, unde 85 de oameni au murit în 2018 în cel mai mortal incendiu din istoria Californiei, se află la doar câteva zeci de kilometri de flăcări.

Potrivit autorităţilor, incendiul a fost provocat. Suspectul, un bărbat în vârstă de 42 de ani cu un cazier judiciar încărcat, a apărut luni în faţa instanţei pentru a răspunde acuzaţiilor. El a fost văzut miercuri împingând o „maşină în flăcări într-o râpă”.

În California, un alt incendiu din centrul statului a ras aproape complet micul sat Havilah în acest weekend, fără a provoca victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici