Aproape patru tone de carne, confiscate de ANSVSA pe litoral
În perioada 10 – 16 august, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în 209 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Controalele au vizat: 81 restaurante, 22 unităţi tip fast-food, nouă braserii, 18 unităţi tip bufet, trei pizzerii, opt baruri, două beach baruri, două pensiuni, 34 magazine alimentare, patru rulote fast food, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, patru cofetării/patiserii, nouă cantine, două tonete de îngheţată, unităţi localizate la Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.400 de lei.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3.934 kg, lapte şi produse lactate – 1.253 kg, peşte şi produse din peşte – 968 kg, ouă – 82 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 41.933 lei.
Câteva tone de produse alimentare au fost confiscate săptămânal din localurile de pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015.
ANSVSA mai aminteşte că cetăţenii aflaţi pe litoral pot sesiza orice abatere pe care o constată la dispeceratul call center, la numărul 0800 826 787, şi la numărul de telefon 0769 054 207 pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.