Aproape unul din doi medici, victimă a hărţuirii sexuale din partea pacienţilor

  • 45% dintre medici au fost victime ale hărţuirii sexuale din partea pacienţilor lor.
  • O cercetare a analizat date din 22 de studii făcute în şapte ţări, cuprinzând experienţele a peste 18.800 de medici.
Urmărește
1980 afișări
Imaginea articolului Aproape unul din doi medici, victimă a hărţuirii sexuale din partea pacienţilor

Aproape unul din doi medici, victimă a hărţuirii sexuale din partea pacienţilor

Datele studiului publicat în Internal Medicine Journal, condus de dr. Caroline Kamau-Mitchell de la Universitatea din Londra, sunt alarmante, în special pentru femeile medic, relatează Le Figaro.

Studiul arată că 52% dintre doctoriţe au raportat incidente de hărţuire sexuală, comparativ cu 34% dintre colegii lor bărbaţi.

Hărţuirea sexuală ia diverse forme, de la glume nepotrivite şi atenţie sexuală nedorită, până la invitaţii romantice nesolicitate sau chiar atingeri fizice inadecvate.

Unele cazuri extreme includ pacienţi care solicită examinări fizice nejustificate sau care îşi expun în mod intenţionat părţile intime fără motiv medical.

Geografic, studiul relevă diferenţe notabile. Regatul Unit se situează în fruntea listei cu cel mai mare procent de medici hărţuiţi sexual, urmat de Canada, Australia, Statele Unite, Israel, Germania şi Malaezia.

„OMS recunoaşte că hărţuirea sexuală este unul dintre riscurile profesionale în medicină, însă prevalenţa hărţuirii sexuale din partea pacienţilor este necunoscută”, este introducerea studiului.

Cercetătorii propun mai multe soluţii potenţiale, printre care sisteme de supraveghere video, butoane de panică, alarme şi asigurarea escortelor de securitate pentru medici, pe timp de noapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici