Aproximativ 1.500 de bijuterii şi ceasuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţişti

Aproximativ 1.500 de bijuterii şi ceasuri purtând mărci consacrate susceptibile a fi contrafăcute au fost indisponibilizate în urma percheziţiilor efectuate, joi dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, informează Poliţia Română.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.500 de bijuterii şi ceasuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţişti

Aproximativ 1.500 de bijuterii şi ceasuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţişti (Imagine: Shutterstock)

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care comercializa bijuterii şi ceasuri purtând mărci consacrate susceptibile a fi contrafăcute, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, au fost identificate şi indisponibilizate aproximativ 1.500 de ceasuri şi bijuterii, produse a căror valoare de piaţă este de peste 2.000.000 lei.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse contrafăcute.

Poliţiştii au efectuat, joi, opt percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la sediile unor firme, la un complex comercial şi la locuinţele a trei persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce au vândut pe internet bijuterii şi produse cosmetice contrafăcute.

Şapte persoane sunt suspectate, în acest caz, de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de bijuterii şi cosmetice contrafăcute. Acestea ar fi fost vândute prin intermediul unei pagini de internet, fără evidenţierea operaţiunilor în contabilitate, pentru a nu fi plătite taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, a precizat Poliţia Română.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, numai în ultimele două luni, de când suspecţii sunt monitorizaţi de poliţişti, prejudicul produs prin evaziune fiscală ar fi de aproximativ 100.000 de euro.

Sursele citate au precizat că bijuteriile şi produsele cosmetice contrafăcute erau vândute prin intermediul unui site care are punctul de lucru în complexul comercial Dragonul Roşu şi îi aparţine lui Bogdan Rădulescu, primul soţ al Mihaelei Rădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici