- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproximativ 1.700 de angajaţi vor să plece de la ArcelorMittal Galaţi
Aproximativ 1.700 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor să plece de pe platforma siderurgică gălăţeană, aceştia înscriindu-se deja pe liste, în acest sens, în cadrul unui program de autodisponibilizări.
Aproximativ 1.700 de angajaţi vor să plece de la ArcelorMittal Galaţi
Comisia de evaluare şi selectare a cererilor de autodisponibilizare s-a reunit, vineri, pentru a vedea câte din solicitări vor putea fi aprobate.
"1700 de angajaţi vor să plece, s-au înscris deja pe liste, să vedem însă ce va decide administraţia", a declarat Ilinca Diaconu, preşedintele executiv al Sindicatului Solidaritatea, ce reprezintă 3.500 din cei 13.700 de angajaţi de pe platforma siderurgică.
Administraţia nu a dorit să precizeze nici câţi angajaţi s-au înscris pe listele de plecări voluntare, nici care va fi numărul celor la care se va renunţa, declarând doar că întreaga situaţie este analizată de vineri de către o comisie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conducerea combinatului a oferit angajaţilor un pachet financiar mai consistent decât cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Pachetul include o sumă fixă, care variază între 10.000 de lei şi 25.000 de lei, în funcţie de vechime. De asemenea, salariaţii vor primi, timp de până la 24 de luni, ultimul salariu brut încasat în luna anterioară plecării. Deja 50 de angajaţi cu probleme grave de sănătate sau aflaţi în prag de pensionare şi-au încheiat raporturile de muncă odată cu începerea anului 2009.
În prezent, la ArcelorMittal Galaţi lucreaza aproximativ 13.700 de angajaţi, jumătate faţă de cât număra combinatul în toamna lui 2001, când a fost preluat de compania anglo-indiană Ispat. Pentru că una din clauzele privatizării prevedea că nu se pot face concedieri timp de cinci ani de la preluarea Sidex Galaţi, cum se numea atunci combinatul, noua conducere le-a oferit compensaţii financiare angajaţilor care doreau să plece de bună voie, în cadrul mai multor serii anuale de autodisponibilizări. Ultima a avut loc la sfârşitul anului 2007, când 640 de siderurgişti au decis să plece de bunăvoie din companie.
În toamna anului 2008, combinatul a închis mai multe secţii de producţie, ca urmare a scăderii cererii de produse din oţel de pe piaţa mondială. Astfel, conform reprezentanţilor sindicali, au fost închise Furnalele nr. 2 şi 5.
Până în luna martie, va înceta activitatea la Oţelăria nr. 3 şi Secţia Turnare Continuă nr 3, iar în Laminorul de Benzi la Rece, zincarea va fi realizată doar în proporţie de 65-70 la sută.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO