Aproximativ 100 de silvicultori pichetează sediul Guvernului

Aproximativ 100 de silvicultori pichetează marţi sediul Guvernului, cerând să nu scadă salariile şi nici numărul angajaţilor Romsilva, de la ora 12.30 urmând să protesteze la Ministerul Mediului.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 100 de silvicultori pichetează sediul Guvernului

Aproximativ 100 de silvicultori pichetează sediul Guvernului (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Confederaţiei Consilva, Marian Stoicescu, a declarat că se va întâlni marţi cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, la ora 12.30, când va începe la acest minister un alt pichet, care va dura până la ora 14.00.

"Am venit să pichetăm mai întâi sediul Guvernului pentru că ministrul Borbely se află aici, iar de la 12.30 ne vom muta la Ministerul Mediului şi tot atunci va avea loc o întâlnire cu ministrul", a spus Stoicescu.

Liderul Consilva a mai spus că dacă răspunsul ministrului Mediului nu va fi unul favorabil, sindicaliştii vor continua acţiunile de protest alături de celelalte confederaţii sindicale şi vor face demersuri la Bruxelles.

"Noi nu putem să facem grevă pentru că am lăsa pădurea nepăzită şi astfel ar fi distrusă, vom face însă grevă japoneză şi vom trimite scrisori la Bruxelles prin care să informăm că vor să ni se micşoreze salariile şi numărul de angajaţi", a afirmat Stoicescu.

El a adăugat că pădurarilor li s-au dublat suprafeţele pe care trebuie să le păzească fără să primească dotările necesare, aceştia nemaiprimind uniforme de ani de zile.

Protestatarii din Piaţa Victoriei poartă pancarde pe care se scrie "Nu distrugeţi pădurile" şi "Fără curbe de sacrificiu".

Revendicările Confederaţiei Sindicatelor Consilva vizează proiectul de lege cu măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament şi unele măsuri iniţiate de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Reprezentanţii Consilva cer să nu fie reduse salariile angajaţilor, întrucât Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înregistrat an de an profit, iar deficitul bugetar al României nu este influenţat de nivelul salariilor de la regiile şi companiile naţionale.

Aceştia mai cer neabrogarea Legii 174/2006 privind protecţia socială pentru personalul angajat la Regia Naţională a Pădurilor care urmează să fie disponibilizat ca urmare a retrocedării pădurilor, neimpozitarea tichetelor de masă, precum şi să nu fie redus numărul de salariaţi al regiei.

"Numărul actual de salariaţi la Regia Naţională a Pădurilor reprezintă un minimum necesar în vederea desfăşurării activităţii acestei regii. O eventuală reducere a numărului de personal ar însemna un atentat la menţinerea integrităţii pădurilor, ştiind că acolo unde personalul silvic a fost retras de la paza şi administrarea pădurilor, pădurea a fost distrusă", susţin reprezentanţii Consilva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici