Aproximativ 2.000 de turişti iranieni ar putea veni în acest an pe litoral şi în Delta Dunării

Aproximativ 1.500 - 2.000 de turişti iranieni ar putea veni în acest an pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, hotelierii sperând ca numărul acestora să crească în anii următori, au anunţat, marţi, reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, care s-au întâlnit cu investitori din Iran.

Urmărește
182 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 2.000 de turişti iranieni ar putea veni în acest an pe litoral şi în Delta Dunării

Aproximativ 2.000 de turişti iranieni ar putea veni în acest an pe litoral şi în Delta Dunării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării şi al ANAT, Corina Martin, a declarat, marţi, după o întâlnire între o delegaţie a investitorilor iranieni în turism şi transport aerian cu autorităţile din Constanţa şi cu hotelieri din Mamaia, că turiştii din Iran solicită hoteluri de trei, patru şi cinci stele şi all-inclusive, susţinând că trebuie făcută o promovare foarte bună pentru a aduce pe litoralul românesc aceşti turişti.

"Dacă ne propunem să atragem piaţa iraniană, pentru început cu un număr mai redus de turişti, între 1.500 şi 2.000, ţintind undeva spre câteva mii de turişti în următorul an, trebuie să ne prezentăm cu oferte care să vină exact pe ceea ce cer turiştii iranieni. S-a vorbit de all-inclusive pe litoral, vrea să vă spun că există primul resort all-inclusive în nordul staţiunii Mamaia, sunt şi alte hoteluri care au mai exersat serviciul all-inclusive pentru alte pieţe, de exemplu pentru piaţa germană. S-a vorbit de hoteluri de cinci stele, dar practic interesul tour-operatorilor iranieni a fost foarte clar exprimat şi pentru hoteluri de trei şi patru stele atâta vreme cât raportul între ceea ce vor plăti aceşti turişti şi ceea ce vor primi este unul corect. Deci, ne punem problema să oferim servicii foarte sigure, foarte curate dacă vreţi, în sensul acurateţii lor, adică ceea ce promitem trebuie să oferim. Important este să asigurăm o promovare foarte bună a destinaţiei litoral şi Delta Dunării pe piaţa iraniană pentru că fără promovare o destinaţie nouă este foarte greu de vândut", a afirmat Corina Martin.

Ea a precizat că o problemă pentru sosirea iranienilor în România ar fi obţinerea vizei, operaţiunea fiind una care în prezent durează până la două săptămâni.

"Principala problemă rămâne cea a obţinerii vizei. Deja de doi ani eforturile noastre în acest sens au urmărit o facilitare a procedurii, iar în acest moment vorbim de o scurtare a procedurii a vizei până la 15 zile. Nu ar fi în acest moment un mare impediment, important este să dovedim că acest proiect poate să funcţioneze ceea ce va urgenta în viitor şi procedura de obţinere a vizei pentru Iran", a explicat preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării şi al ANAT.

Corina Martin a mai afirmat că, în urma contractelor care vor fi încheiate între tour-operatori iranieni cu hotelieri de pe litoral, turiştii vor ateriza pe aeroportul din Tulcea şi de aici se vor îndrepta fie spre Delta Dunării, fie spre staţiunea Mamaia, în funcţie de ceea ce îşi doresc.

"Este vorba despre contracte pe care tour-operatori iranieni le încheie cu hotelieri de pe litoral şi din Delta Dunării. Charterul va ateriza pe aeroportul din Tulcea, de acolo sunt organizate atât sejururi în Delta Dunării cât şi pe litoralul românesc, în acest moment s-a cerut numai staţiunea Mamaia. Proiectul începe la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, atunci vom avea primul charter. Şi în sezonul trecut am avut patru grupuri de turişti iraniei care au fost la Tulcea, au avut vacanţe în Deltă, vrem să consolidăm acest proiect şi sperăm să avem cel puţin 12 zboruri charter din Iran în România în 2012", a mai spus Corina Martin.

O delegaţie formată din investitori iranieni în turism şi transport aerian a participat, marţi, în Mamaia, la o întâlnire cu autorităţile locale, cu hotelieri şi cu reprezentanţi ai agenţiilor de turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici