Directorul colegiului, profesorul Mihaela Horeangă, a precizat că nu este vorba despre un miros provenit de la o scurgere de la reţeaua de gaz, însă elevii au fost evacuaţi pentru că mirosul era înţepător şi provoca o stare de sufocare şi tuse uscată.
„Era un miros înţepător care provoacă o stare de sufocare şi tuse uscată. Din aceste considerente am decis evacuarea celor 400 de elevi şi 40 de profesori, după care am sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi am anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar. Cei de la ISU nu au putut identifica substanţa deoarece nu au aparatură specială”, a precizat Mihaela Horeahngă, directorul Colegiul „Gheorghe Asachi”.
Reprezentanţii ISU Vrancea spun că nu este de competenţa lor să identifice substanţa.
„Nu este de competenţa noastră să stabilim despre ce substanţă este vorba şi nici nu avem un aparat care să identifice substanţele. Nu trebuie să avem în dotare un astfel de aparat„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duţă.
Pe de altă parte, o elevă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani, după ce i s-a făcut rău în timp ce era evacuată, însă medicii afirmă că starea elevei nu are legătură cu incidentul petrecut în şcoală.
„Starea de rău a elevei nu are legătură cu incidentul petrecut în incinta şcolii. Fata se simţea rău de câteva zile, acuza dureri de cap şi ameţeli, iar astăzi starea acesteia s-a agravat. A ajuns la UPU, unde a fost consultată, iar medicii au stabilit că nu necesită intenarea”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani.
Poliţia a început cercetări pentru a afla natura substanţei şi nu exclude posibilitatea ca un elev să fi folosit un spray lacrimogen.