Aproximativ 3.000 de persoane, izolate în urma inundaţiilor din nordul ţării

Aproximativ 3.000 de persoane din 15 localităţi sunt izolate şi au nevoie de sprijin în urma inundaţiilor din nordul ţării, ministrul Internelor Cristian David dispunând, duminică, pregătirea unor saci cu nisip pentru protecţia localităţilor cu risc ridicat de inundaţii.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 3.000 de persoane, izolate în urma inundaţiilor din nordul ţării

Aproximativ 3.000 de persoane, izolate în urma inundaţiilor din nordul ţării (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Internelor, Cristian David, survolează cu un elicopter MIRA zonele afectate de inundaţiile din nordul ţării, în urma evaluării făcute, duminică, în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Rădăuţi rezultând că 3.000 de persoane din 15 localităţi sunt izolate şi au nevoie de sprijin.

"Din totalul de 4.628 persoane evacuate în cursul nopţii trecute, 2.000 mai sunt în această situaţie", se arată într-un comunicat al MIRA remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul Internelor a cerut, duminică, la şedinţa Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Rădăuţi, să se asigure condiţii de cazare temporară a populaţiei afectate şi să fie distribuite produse de primă necesitate. Totodată, printre priorităţile stabilite se află şi acordarea de asistenţă medicală persoanelor afectate de inundaţii şi refacerea reţelelor de energie şi comunicaţii.

Din dispoziţia ministrului Cristian David, forţele şi mijloacele de intervenţie au fost suplimentate duminică noaptea şi se acţionează în punctele critice, prioritatea constituind-o cele 3.000 persoane din
14 localităţi în care accesul este îngreunat.

Totodată, ministrul Cristian David a dispus monitorizarea debitelor apelor, în special în punctele critice şi înştiinţarea în timp util a cetăţenilor cu privire la apariţia unui potenţial pericol.

Ministrul Cristian David se află de sâmbătă în judeţul Suceava, pentru coordonarea activităţilor de intervenţie în urma calamităţilor produse în nordul ţării.

Şi ministrul Mediului Attila Korodi, aflat în zonele calamitate, a convocat, duminică, la ora 11.30, la Primaria Paşcani, o şedinta extraordinară a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din regiunile afectate de inundaţiile din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici