Aproximativ 400 de sindicalişti au protestat la Parlament

Aproximativ 400 de sindicalişti au protestat la Palatul Parlamentului, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, urmând ca de joi şi până sâmbătă să picheteze birourile parlamentare şi sediile partidelor din teritoriu, pentru a cere parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de sindicalişti au protestat la Parlament

Aproximativ 400 de sindicalişti au protestat la Parlament (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Sindicaliştii au făcut apel către parlamentari să voteze moţiunea de cenzură şi le-au transmis că atunci când va fi votată vor face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, iar dacă nu vor ţine cont de solicitările sindicaliştilor şi pensionarilor, înseamnă că "nu sunt oameni şi nu-şi merită locul din Parlament".

Sindicaliştii au huiduit şi au scandat "Jos Guvernul Boc", "Demisia" şi "Jos Băsescu". Aceştia au cerut şi demisiile miniştrilor Elena Udrea, Cătălin Predoiu şi Gabriel Oprea.

"Pentru că sunteţi o doamnă şi nu vrem să vă jignim, vă cerem să vă daţi demisia", i-au transmis sindicaliştii Elenei Udrea.

La protestul de la Parlament a venit şi liberalul Ludovic Orban, care a discutat cu protestatarii.

Confederaţiile sindicale au început protestele la Parlament luni, când Guvernul şi-a angajat răspunderea pentru cele două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

Sindicaliştii au continuat, marţi şi miercuri, protestele de la Palatul Parlamentului, cerând Guvernului să renunţe la reducerea salariilor şi a pensiilor, iar parlamentarilor să nu aprobe măsurile de austeritate pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea şi să îi sprijine pe cei care i-au ales prin votarea moţiunii de cenzură la adresa Executivului depusă de Opoziţie.

Începând de joi şi până sâmbătă, protestele se vor muta în teritoriu, unde sindicaliştii vor organiza pichete la birourile parlamentare şi la sediile partidelor.

Confederaţiile sindicale pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie, când ar urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Sindicaliştii vor să facă atunci un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Totodată, în ziua votării moţiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor să intre în grevă generală.

Premierul Emil Boc a venit, luni, în faţa Parlamentului, pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

PSD a depus, luni, moţiunea de cenzură cu titlul "Opriţi genocidul social!, semnată de 120 de parlamentari social-democraţi.

Moţiunea de cenzură va fi citită, miercuri, la ora 10.30 şi dezbătută şi votată în 15 iunie, de la ora 10.00.

Conform proiectului de moţiune prezentat luni de PSD, textul însumează 17 pagini de critici la adresa Guvernului şi argumente împotriva reducerii salariilor şi pensiilor. În text se apreciază că reducerile de salarii şi pensii nu reprezintă "soluţia corectă", se impută faptul că, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie", se face referire la "dictatura cu repetiţie" şi se exemplifică criza multiplă - economic, socială, politică şi morală - prin care Guvernul Boc 3 şi-a continuat "opera ediţiilor sale anterioare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici