- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproximativ 500 de copii se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an
Aproximativ 500 de copii se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an, iar 90% dintre ei s-ar putea vindeca, dacă ar ajunge la timp la medic, dar, din păcate, numai 59% dintre ei reuşesc să supravieţuiască maladiei, a spus medicul Monica Dragomir de la Institutul Oncologic Bucureşti.
Aproximativ 500 de copii se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an (Imagine: Mediafax Foto)
Medicul oncolog Monica Dragomir a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă privind proiectul "Zâmbet pentru viitor", o şansă în plus pentru bolnavii de cancer, şi odată cu lansarea campaniei "Poţi şi tu" că şansele de a se vindeca ale copiilor care se îmbolnăvesc de cancer sunt irosite pentru că ajung prea târziu la centrele specializate, "atunci când boala este prea avansată pentru a fi învinsă, şi câteodată, pentru că din teamă şi disperare, familiile resping sau abandonează tratamentul de specialitate, sperând în remedii miraculoase".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Monica Dragomir a arătat că, în ciuda progreselor notabile realizate în România referitoare la tratarea copiilor bolnavi de cancer rezultatele sunt inferioare celor obţinute în ţările dezvoltate.
"Motivul principal al aceste diferenţe este diagnosticul în stadii avansate în peste 60% din cazuri, când tratamentul nu mai poate obţine vindecarea. Cancerul la copil este rar, comparativ cu cel la adult. În fiecare an, în România apar în medie, zece cazuri noi la 100.000 de copii. Cancerul este a doua cauză de deces la adult, dar şi la categoria de vârstă 5-14 ani, în ţările dezvoltate", a spus medicul.
Boala îi determină pe copii să se izoleze, de aceea tineri care au trecut prin această suferinţă s-au înscris voluntari în campania naţională "Poţi şi tu", al cărei scop este sprijinirea morală a copiilor cu cancer.
"Membrii Asociaţiei Little People şi Clubul Temerarilor, tineri supravieţuitori de cancer, merg în spitalele unde sunt chemaţi de medici pentru a face cunoştinţă cu cei de care îi leagă aceeaşi suferinţă - cancerul. Chiar dacă mulţi s-au vindecat, ei cred că numai fiind alături de cei suferinzi îi pot ajuta să învingă boala, pentru că adolescenţii sunt mai apropiaţi de cei de vârsta lor decât de familie", a explicat Katie Rizvi, vicepreşedintele Asociaţiei Little People.
Proiectul "Zâmbet pentru viitor", iniţiat în 2007 de Danone, doreşte să acţioneze la nivelul principalelor cauze ale eşecului în terapia cancerului la copil, cum sunt recunoaşterea târzie a semnelor şi simptomelor de către medicii de familie şi pediatri, precum şi sistemele de trimitere ineficiente, cauze ce duc la întârzieri în stabilirea diagnosticului corect şi începerea tratamentului, lipsa unui sistem de urmărire activă eficientă a copiilor în timpul şi după tratament, informarea şi comunicarea deficitară cu pacienţii şi familiile lor, la toate nivelele sistemului sanitar şi comunitate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36