Video Aproximativ 500 de sindicalişti protestează la Palatul Parlamentului

Aproximativ 500 de sindicalişti au venit, luni, la Palatul Parlamentului pentru a protesta faţă de reducerea salariilor şi a pensiilor, aceştia cerându-le parlamentarilor să nu aprobe măsurile de austeritate pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea şi să îi sprijine pe cei care i-au ales.

Urmărește
23 afișări

Cei 500 de sindicalişti protestează la cele cinci intrări în sediul Parlamentului, cei de la Confederaţia "Cartel Alfa" şi CSDR fiind la poarta de intrare spre Senat, CNSLR Frăţia şi BNS la intrarea spre Camera Deputaţilor, iar CNS Meridian la intrarea din Piaţa Constituţiei.

Protestatarii strigă "Parlamentari, noi am votat pentru voi, voi votaţi cu noi", cerându-le acestora să voteze moţiunea de cenzură în folosul oamenilor care i-au ales.

Mitingul de la Palatul Parlamentului, unde Executivul urmează să îşi angajeze răspunderea pe măsurile de austeritate, a început la ora 13.00 şi se va încheia la ora 18.00.

Liderii celor cinci confederaţii anunţau că la protest vor participa aproximativ 3.000 de persoane.

Protestatarii vor să blocheze cele cinci porţi de intrare în sediul Legislativului atunci când premierul Emil Boc va veni la Parlament pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectele de lege privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

Mitingurile la sediul Parlamentului vor continua marţi şi miercuri, cu câte 1.500 - 2.000 de persoane în fiecare zi.

Începând de joi şi până sâmbătă protestele se vor muta în teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare şi sediile partidelor.

Confederaţiile sindicale pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie, când ar urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ce va fi depusă de Opoziţie. Sindicaliştii vor să facă atunci un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

Totodată, în ziua votării moţiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor fi în grevă generală.

Premierul Emil Boc îşi va asuma, luni, răspunderea în numele Guvernului, în Parlament, pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici