Situaţia survine apariţiei în spaţiul public a unui raport realizat de compania de consultanţă şi audit PricewaterhouseCoopers (PwC), care ar fi fost solicitat de Tarom în vederea unui plan de restructurare. De asemenea, Guvernul a decis recent acordarea unui ajutor de stat de 195 de milioane de lei pentru salvarea companiei.
În funcţie de acesta Tarom ar fi trebuit să ia o serie de măsuri, printre care retragerea reprezentanţilor externi în ţară, fapt care a generat nemulţumirea angajaţilor în cauză.
Tarom va beneficia de un ajutor financiar de 195 de milioane de lei, din partea Trezoreriei, a decis Guvernul în şedinţa din 16 ianuarie, conform lui Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.
Tarom estimează pierderi de 171,37 milioane lei pentru 2019, în condiţiile în care veniturile totale ale companiei de stat au fost de 1,51 miliarde lei, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial. Cheltuielile s-au ridicat la 1,68 miliarde de lei. Pierderile din 2018 s-au ridicat la 182,77 milioane de lei. Compania aeriană naţională nu a mai înregistrat profit din anul 2007.