Aproximativ o sută de apeluri la Serviciul de urgenţă, de Revelion

Aproximativ o sută de apeluri au fost înregistrate în noaptea de Revelion în Bucureşti, majoritatea pentru scandaluri, iar două pentru incendii provocate de petarde, informează Poliţia Capitalei, care subliniază că peste 2.000 de poliţişti s-au aflat în teren.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Aproximativ o sută de apeluri la Serviciul de urgenţă, de Revelion

Aproximativ o sută de apeluri la Serviciul de urgenţă, de Revelion (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada sărbătorilor, Poliţia Bucureşti a suplimentat numărul poliţiştilor, care au acţionat cu prioritate pentru asigurarea climatului de siguranţă şi linişte publică, îndeosebi în locurile unde s-au desfăşurat adunări publice de amploare.

Astfel, între 31 decembrie 2008-1 ianuarie 2009, în teren s-au aflat 2.090 de poliţişti bucureşteni, dintre care 1.360 de ordine publică, 500 de poliţie rutieră, 40 de lucrători din cadrul Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă şi 190 lucrători de la alte formaţiuni.

În urma măsurilor de ordine şi siguranţă luate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în ultima zi a anului 2008, în Capitală nu s-au înregistrat infracţiuni comise cu violenţă.

Însă, în intervalul 31 decembrie 2008, ora 21.00 - 1 ianuarie 2009, ora 6.00, la Dispeceratul Poliţiei Capitalei, 112 - Apelul Unic de Urgenţă au fost înregistrate 99 de apeluri, din care 97 de sesizări au fost pentru pentru tulburarea liniştii publice şi două pentru incendii cauzate de petarde.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în Bucureşti au avut loc patru accidente rutiere uşoare, soldate cu cinci răniţi uşor şi 27 de tamponări, iar lucrătorii Brigăzii de Poliţie Rutieră au reţinut două permise de conducere şi au constatat trei infracţiuni.

Poliţiştii bucureşteni au efectuat 25 de acţiuni specifice în vederea creşterii siguranţei cetăţeanului pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

Activităţile desfăşurate s-au soldat prin constatarea a 26 de infracţiuni la Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive, fiind confiscate 9.850 de produse pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate la spitalele de urgenţă şi de specialitate din Capitală, s-a constatat că opt persoane au solicitat acordarea de îngrijiri medicale în urma unor vătămări cauzate de produse pirotehnice.

Citeşte şi:

Bilanţul urgenţelor medicale în Capitală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici