Arabii stabiliţi în România: A fi român nu este chestiune de sânge, este o stare de spirit

Iubim România pentru că suntem români, dar sunt alţii care aleg să iubească România şi să o numească „acasă”. Pentru că a fi român nu este o chestiune de „sânge”, ci este „o stare de spirit”, spun tinerii arabi medici, asistenţi sociali, antreprenori, stabiliţi în ţara noastră.

Urmărește
763 afișări
Imaginea articolului Arabii stabiliţi în România: A fi român nu este chestiune de sânge, este o stare de spirit

Arabii stabiliţi în România: A fi român nu este chestiune de sânge, este o stare de spirit

Tinerii de la Centrul Cultural Arab din Sibiu au transmis, miercuri, de Ziua României, mesajul a nouă români „adoptaţi” din Siria, Maroc sau Tunisia.

„Identitatea nu curge în vene. Ea constă în sentimentul apartenenţei. Nu avem sânge de român şi nici nu suntem născuţi în România. Însă a fi român nu este o chestiune de „sânge”. A fi român este o „stare de spirit”. Mai important decât să fii fost născut în România este ce faci pentru România. Noi suntem în România, iar România este în sufletul nostru!”, este mesajul Centrului Cultural Arab din Sibiu de Ziua României.

Yassmin Afghani este siriancă şi lucrează ca şi cosmetician în Bucureşti. „De ziua Naţională a României, La mulţi ani, România! Mulţumesc frumos pentru tot ce ne-ai oferit”, spune ea.

Bourhen Dbouda, din Tunisia, a urat şi el „La mulţi ani” României. El este acum asistent social în Sibiu.

Amna Salih Ali a venit din Sudan şi este doctorand în Bucureşti. „La mulţi ani, Românie”, spune ea.

Feras Sarmini este mucician şi doctorand la Conservator: „De Ziua Naţională a României, doresc să transmit poporului român cele mai sincere urări de bine şi un viitor prosper şi fericit! la mulţi ani tuturor românilor şi celor ce iubesc România”, spune Feras Sarmini, care a venit în România din Siria.

Un mesaj emoţionant a transmis Petra Jamous, din Siria. Ea este medic rezident la Institutul Clinic Fundeni. „Cu toţii am trecut printr-un an greu cu această pandemie. Dar astăzi, de 1 decembrie, ne unim toţi şi spunem „La mulţi ani, România” cu speranţa că vom fi uniţi şi la anul când vom trece şi peste greutăţile care vor veni şi să fim mult mai pregătiţi. La mulţi ani, România”, spune ea.

Maunir Iaala este din Maroc şi lucrează în Sibiu, ca antreprenor în construcţii. El spune că România este „casa” lui: „România este casa mea! La mulţi ani, România”.

Abdulkarim Nomen are dublă cetăţenie. Părinţii lui sunt imigranţi din Siria, iar el s-a născut în România. Acum este economist şi activist de mediu. Îşi doreşte o Românie curată: „Sunt născut, crescut în Bucureşti, din părinţi imigranţi şi de întâi decembrie îmi doresc o Românie curată. La mulţi ani, România”, spune el.

Abdul Abbara este medic rezident în chirurgie dento-alveolară în Sibiu. El a urat „La mulţi ani” României şi românilor de pretutindeni.

Fawzia Rehejeh este din Siria şi este preşedintele Centrului Cultural Arab din Sibiu. De Ziua Naţională a României, ea a transmis „La mulţi ani” ţării care a adoptat-o.

„Îmi doresc pentru Ziua Naţională a României numai bine pentru ţara mea adoptivă! La mulţi ani, România!”, spune Fawzia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici