Arad: Furtuni şi ploi torenţiale

Sute de hectare de culturi agricole au fost compromise în urma unor furtuni care au avut loc în mai multe zone din judeţul Arad, începând de luni seară, ploile torenţiale inundând şi gospodării, în timp ce vântul şi grindina au produs mai multe pagube.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Arad: Furtuni şi ploi torenţiale

Arad: Furtuni şi ploi torenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, aproximativ o sută de hectare de culturi au fost distruse în localităţile învecinate Sintea Mare şi Adea, unde au căzut cantităţi mari de grindină.

"Ni s-a raportat că a căzut grindină şi au fost distruse toate culturile din grădinile populaţiei. Grindina a distrus şi câteva acoperişuri la case, iar în comuna Gurahonţ au fost inundate câteva gospodării din cauza revărsării unui canal pluvial", a declarat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

În zona Adea, ploile au fost abundente, iar cantităţile de apă au depăşit 70 de litri pe metru pătrat.

În localitatea Cermei, pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările care au cuprins un copac, după ce acesta a fost lovit de fulger.

Comuna arădeană Macea a fost afectată grav de grindină, sute de hectare de culturi fiind compromise, conform primarului Ioan Mercea. Acesta a declarat, marţi, că grindina căzută avea dimensiunea unui ou de porumbel şi că au fost distruse o mare parte din culturile din grădinile oamenilor şi de pe terenurile agricole din jurul localităţii.

"A fost prăpăd, au fost distruse şi culturile de pepeni care erau protejate cu folie. În plus, grindina a distrus acoperişurile mai multor case şi instituţii publice; ne-am apucat deja să schimbăm ţiglele la şcoală. Localitatea a rămas şi fără curent, iar vântul a rupt mai mulţi copaci", a spus primarul Mercea.

Conform ISU, în tot judeţul au fost semnalate pene de curent, iar în municipiul Arad au rămas fără energie cartierele Aurel Vlaicu şi Gai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici