- Home
- Social
- ARAD, (09.01.2014, 18:47)
- Adina Oşan , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arad: Judecătoria Ineu, cu doi magistraţi cercetaţi din patru, cere suplimentarea personalului
Judecătoria Ineu, unde doi magistraţi din patru sunt cercetaţi pentru că ar fi primit mită, solicită Tribunalului Arad suplimentarea personalului prin delegarea unui judecător, până la eliberarea posturilor ocupate de magistraţii cercetaţi.
Urmărește
107 afișări
Arad: Judecătoria Ineu, cu doi magistraţi cercetaţi din patru, cere suplimentarea personalului (Imagine: Shutterstock)
Preşedintele Judecătoriei Ineu, Mariana Luciu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, în urma arestării a doi magistraţi din cei patru judecători definitivi, "volumul de muncă este foarte mare şi e nevoie de suplimentarea personalului".
Potrivit sursei citate, la finalul anului trecut, "exista o încărcătură de peste 1.200 de cauze pe fiecare judecător, probabil cea mai mare din judeţ".
Mariana Luciu a declarat că, în acest context, imediat după reluarea activităţii după sărbătorile de iarnă, a formulat către Tribunalul Arad o cerere de suplimentare a personalului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
"Am solicitat delegarea unui judecător din judeţ şi sperăm să avem un răspuns favorabil. Ar fi fost ideal să putem cere transferul unui magistrat la Ineu, însă ambele posturi ale celor doi judecători aflaţi în arest sunt blocate până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare", a declarat Luciu.
Potrivit sursei citate, în această perioadă, cei doi judecători de la Ineu pot face faţă volumului de muncă, "însă conform experienţei anilor precedenţi, numărul cauzelor va creşte considerabil din februarie-martie, când se vor resimţi şi mai mult efectele lipsei de personal".
Magistratul Aurel Tripa de la Judecătoria Ineu, arestat preventiv după ce a luat mită 300 de euro pentru a interveni într-un dosar, a fost trimis în judecată de DNA Timişoara, în 23 decembrie.
Conform rechizitoriului, în perioada octombrie-decembrie 2013, Tripa, în calitatea sa de magistrat judecător la Judecătoria Ineu a pretins de la un denunţător 1.000 de lei şi 600 de euro, din care a primit în mai multe tranşe 500 de lei şi 500 de euro.
De asemenea, Aurel Tripa a acceptat promisiunea de a primi, de la acelaşi denunţător, două aparate telefonice marca Samsung Galaxy S4, din care a primit unul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.
Banii şi bunurile au fost pretinse şi primite cu scopul de a influenţa mai mulţi colegi de serviciu, magistraţi de la Tribunalul Arad, pentru a-i determina să dispună o soluţie în favoarea denunţătorului într-o cauză civilă în care acesta avea interes, privind un litigiu ce viza dreptul de proprietate asupra unui teren.
Magistratul Aurel Tripa, prins în flagrant după ce a luat mită 300 de euro pentru a interveni într-un dosar, a fost arestat preventiv, în 6 decembrie, printr-o decizie a Curţii de Apel Timişoara. El a fost monitorizat de lucrătorii SRI din Arad timp de mai multe luni.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.
Tot în 23 decembrie, judecătoarea din Ineu, Floriţa Boloş, acuzată de luare de mită, a fost condamnată, la patru ani de închisoare cu executare, de Curtea de Apel Timişoara, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 17 ianuarie - 10 iunie 2013, judecătoarea Floriţa Boloş ar fi pretins şi primit în mai multe tranşe, de la două persoane, suma totală de 13.000 de lei şi 5.500 de euro, pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre civilă favorabilă uneia dintre cele două persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciară a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.
Judecătoarea Floriţa Boloş a fost iniţial reţinută în iunie, apoi a fost arestată preventivă, iar în 22 octombrie Curtea de Apel Timişoara a decis ca judecătoarea să fie cercetată în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.
Tot în iunie, magistratul Floriţa Boloş a fost suspendată din funcţie de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe