- Home
- Social
- ARAD, (28.01.2017, 11:57)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arad: Şapte dintre cei şaptespreze suspecţi în traficul cu migranţi, arestaţi preventiv
Şapte dintre cei şaptesprezece suspecţi reţinuţi de către procurorii DIICOT Arad în cazul reţelei de traficanţi de migranţi pe ruta Turcia-România-Ungaria-Germania au fost arestaţi preventiv în noaptea de vineri către sâmbătă, iar ceilalţi zece au primit măsura controlului judiciar.
Urmărește
354 afișări
Arad: Şapte dintre cei şaptespreze suspecţi în traficul cu migranţi, arestaţi preventiv
Magistraţii Tribunalului Arad au decis ca şapte dintre cei şaptesprezece suspecţi reţinuţi în cazul reţelei de traficanţi de migranţi pe ruta Turcia-România-Ungaria-Germania să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în vreme ce ceilalţi zece suspecţi au primit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Măsura nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
Procurorii DIICOT Arad au anunţat că vor face recurs în cazul persoanelor pentru care s-a luat măsura controlului judiciar.Dintre cei 20 de suspecţi identificaţi, 16 au fost duşi iniţial la audieri, iar după câteva ore a mai fost prins al optusprezecelea suspect în punctul de trecere a frontierei Nădlac, când încerca să intre în ţară, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse din cadrul DIICOT Arad.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Alte două persoane sunt căutate în continuare.
Primele date ale anchetei în cazul reţelei de traficanţi de migranţi audiaţi de către poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate Arad şi procurorii DIICOT Arad arată că din reţea ar face parte traficanţi din Turcia, Bulgaria, Serbia şi România, iar gruparea a încercat să traficheze migranţi în câteva dintre cazurile de răsunet care au fost descoperite în cursul anului 2016, migranţii plătind zeci de mii de euro pentru a ajunge în Germania.
Migranţii erau racolaţi din Turcia şi erau transportaţi prin Bulgaria şi Serbia până în România. În unele cazuri, trecerea în România se făcea chiar peste Dunăre cu bărcile. Ajunşi în România, migranţii erau adăpostiţi în mai multe locaţii, pe care traficanţii le schimbau mereu. Astfel au fost folosite apartamente din municipiul Timişoara, dar şi case din unele sate. Din reţeaua de traficanţi de migranţi fac parte turci, bulgari, sârbi şi români.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, ai ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T Arad au efectuat, joi, 25 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiş în cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, pe relaţia Turcia – România – Ungaria.
.Ancheta a început anul trecut, când procurorii au reuşit să intercepteze, în perioada august-decembrie 2016, cinci transporturi cu peste 100 de migranţi sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani. Cel mai mare grup era format din 42 de persoane, dintre care 18 copii, descoperit la Vărşand într-o autocisternă în care se amenajase un loc special pentru transport de persoane. Un alt caz, care a atras atenţia anul trecut, cel al unor migranţi prinşi în trei taxiuri în zona graniţei la Nădlac, era monitorizat de către anchetatori. În alte cazuri, migranţii erau transportaţi până în zona frontierei cu Ungaria, unde erau lăsaţi să treacă graniţa pe jos chiar peste câmp.
În toate cazurile, în Ungaria migranţii ar fi fost aşteptaţi de către alţi traficanţi pentru că grupurile urmau să ajungă în Germania
Conform unor informaţii, sunt cazuri în care o familie susţine că ar fi plătit şi 40.000 de euro pentru a fi trecută din Turcia în Bulgaria. Pentru tranzitarea Bulgariei s-ar mai fi plătit între 1.000 şi 4.000 de euro. În România, traficanţii ar fi primit câte 100 de euro pentru fiecare migrant pe care urmau să-l treacă în Ungaria pe frontiera din judeţele Arad, Timiş şi Bihor.
Fiecare au aveau roluri stabilite.. unii recrutau şi preluau migraţii, alţii, denumiţi ciobani îi transportau, alţii îi găzduiau în locaţii închiriate cu nume false, iar alţii îi transportau pentru a-i trece graniţa cu Ungaria.
"Fiecare membru al grupului avea roluri prestabilite, unii erau transportatori, alţii erau găzduitori, iar alţii încercau să îi treacă frontiera de stat", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad Cosmin Popovici.
În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat şi arme albe.
"Membrii grupului infracţional, dintre care au fost indentificaţi până în momentul de faţă peste 20, aveau roluri prestabilite. Unora dintre acestora le revena sarcina de a recruta migraţii, care urmau să fie ulterior transportaţi de către alţi membrii ai grupului, cărora în jargonul folosit de ei li se spunea "ciobani", ulterior se producea transferul migranţilor către altă ramură a reţelei, erau adăpostiţi în diverse locaţii închiriate uzându-se de nume false, pentru ca în final să se încerce trecerea ilegală peste frontieră a migranţilor în diferite zone de la frontiera româno-maghiară. (...) Pentru comunicare foloseau serviciile de telefonie mobilă, respectiv de mesagerie online", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX procurorul DIICOT Arad Bogdan Diaconescu.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, traficanţii riscă până la 10 ani de închisoare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Direcţia Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi poliţilşti de la inspectoratele de poliţie judeţene Arad şi Timiş, inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră Oradea şi Timişoara şi jandarmi.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe