Arad, singurul judeţ în care licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor este blocată. Mai multe utilaje sunt redistribuite din alte judeţe

Mai multe utilaje pentru deszăpezirea drumurilor naţionale sunt redistribuite din judeţele din vestul ţării în judeţul Arad, după ce Aradul este singurul judeţ din subordinea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara în care licitaţia pentru deszăpezire nu s-a încheiat nici acum.

Urmărește
298 afișări
Imaginea articolului Arad, singurul judeţ în care licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor este blocată. Mai multe utilaje sunt redistribuite din alte judeţe

Arad: Deszăpezirea drumurilor naţionale, cu utilaje redistribuite din alte judeţe, licitaţia-blocată (Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Mediafax Foto)

În cazul judeţului Arad s-a ajuns ca licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale să fie blocată după ce una dintre firmele participante la licitaţie, care a fost eliminată din competiţie pentru că nu ar fi îndeplinit condiţiile, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dispus continuarea analizării tuturor ofertelor, inclusiv a companiei eliminitate, transmite corespondentul MEDIFAX.

În aceste condiţii, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a atacat decizia la Curtea de Apel Timişoara, iar până la obţinerea unei sentinţe definitive, licitaţia este blocată.

"Situaţia contractului este deocamndată incertă, având în vedere că DRDP Timişoara, fiind nemulţumită de decizia Consiliului Naţional de Soluţionare de Contenstaţiilor, a atacat această decizie la Curtea de Apel, dar pentru a avea o deszăpezire corectă şi a asigura condiţii optime pentru participanţii la trafic, am redistribuit utilaje de pe celelalte şapte contracte pe care le avem pentru drumurile din administrare, urmând ca ele să fie suplimentate chiar începând de luni, pentru că la începutul săptămânii viitoare sunt anunţate temperaturi mai scăzute şi eventuale căderi de precipitaţii. La Secţia Arad există 380 de kilometri de drumuri de naţionale, iar total, regioanala asigură echivalentul a 2.500 kilometri de deszăpezire", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horia Simion.

Conform situaţiei contractelor de deszăpezire publicată pe site-ul Prefecturii Arad, 23 de utilaje au fost redistribuite deja în judeţul Arad, iar reprezentanţii DRDP Timişoara spun că în aceste zile vor mai suplimenta numărul, pentru a se ajunge la cel puţin 31 de utilaje, care sunt redistribuite de la celelalte baze şi puncte de lucru al DRDP Timişoara din judeţele în care licitaţiile s-au încheiat.

Cele mai multe oraşe şi comune din judeţul Arad vor asigura deszăpezirea din iarna 2016-2017 cu utilaje proprii, arată situaţia contractelor semnate, publicată pe site-ul Prefecturii Arad. Din cele 78 de primării din judeţ, şapte - municipiul Arad, patru oraşe şi două comune - au semnate contracte cu firme, o comună este în curs de semnare, iar 70 de primării vor asigura deszăpezirea cu forţe şi utilaje proprii.

Deszăpezirea pe autostrăzile din judeţul Arad este asigurată de către firma SC TREDECO HOLDING SRL pe baza unui contract în valoare de aproape 2,3 milioane lei plus TVA. Contractul este valabil până pe data de 31 decembrie, urmând ca un nou contract subsecvent să fie semnat pentru a se acoperi perioada 1 ianuarie-31 martie 2017.

Drumurile judeţene vor fi dezspăzezite de către o firmă din judeţ, SC INTECO HOLDING SRL Sebiş, pentru circa 7,11 milioane de lei, dar autorităţile speră să fie o iarnă blândă şi să facă economii, aşa cum s-a întâmplat în iarna 2015-2016. Pentru o eficienţă mai mare, judeţul este împărţit în cinci zone.

Drumurile din municipiul Arad vor fi deszăpezite de către compania care se ocupă de salubrizarea municipiului, SC POLARIS M Holding SRL, pentru peste 1,8 milioane de lei până pe 31 decembrie 2016, urmând ca pentru perioada 01.01.2017 - 31.03.2017 să se demareze o nouă procedură de concesiune.

În ceea ce priveşte oraşele din judeţ, doar patru au semnate contracte. Ineu a alocat 70.000 lei pentru un contract cu o firmă, Pâncota va plăti 130 sau 140 lei per ora prestată în funcţie de categoria de utilaje folosită de către o altă firmă, Sântana are contracte de aproape 15.000 lei cu două companii, iar oraşul Sebiş va plăti 170 lei per ora prestată către o societate. Oraşele Chişineu Criş, Curtici, Lipova, Pecica şi Nădlac vor face deszăpezirea cu utilaje proprii.

Dintre cele 68 comune din judeţ, doar două au semnate contracte. În celelate 65 comune, autorităţile locale spun că vor face deszăpezirea cu utilaje proprii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici