Yassine Falah al-Zohbi, în vârstă de 54 de ani, s-a autoincendiat în cartierul popular Nazzal din estul capitalei.
Decedat în timpul transferului la spital, „bărbatul suferea de probleme psihice”, a anunţat aceeaşi sursă citându-l pe unul dintre fiii acestuia.
Marţi, alt iordanian, Ahmad al-Matarneh, a murit după ce s-a autoincendiat cu o zi înainte în Amman, din motive economice.
Angajat la primăria din capitala iordaniană timp de 22 de ani, el a fost pensionat anticipat în iunie. Având 15 persoane în întreţinere, bărbatul se confrunta cu probleme financiare, au precizat membri ai familiei sale, citaţi de presa iordaniană.
Potrivit acestora, el a mai încercat să se sinucidă de două ori, în faţa primăriei şi palatului regal.
În aprilie, un alt iordanian s-a autoincendiat după ce a cerut anularea antecedentelor sale judiciare.
În plus, un activist politic din cadrul mişcării de tineret, Oudaď Abou Issa, în vârstă de 18 ani, a fost arestat miercuri, după ce a incendiat portretul regelui Abdallah al II-lea, pe care l-a agăţat pe uşa Primăriei din Madaba (la 33 de kilometri sud de Amman), a anunţat presa iordaniană.
Iordania, care este afectată de o criză economică, se confruntă de un an de zile cu o mişcare de protest prin care sunt solicitate reforme politice şi economice, dar şi stoparea corupţiei.
„Primăvara arabă” a început în Tunisia, în decembrie 2010, după ce tânărul vânzător ambulant Mohamed Bouazizi s-a sinucis din cauza umilirilor repetate la care era supus de către poliţie.
Moartea sa a declanşat, în această ţară, o mişcare împotriva şomajului şi vieţii scumpe, care ulterior s-a extins în lumea arabă, conducând atât la îndepărtarea de la putere a preşedinţilor tunisian Zine El Abidine Ben Ali şi egiptean Hosni Moubarak şi la moartea dictatorului libian Muammar Kadhafi, cât şi la un proces de tranziţie politică în Yemen.