- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.09.2017, 12:06)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arafat, în plin proces de evaluare a sistemului de alertare, spune că sirenele ajung la jumătate din populaţie şi că SMS-urile sunt o soluţie bună
Sistemul de alertă prin sirene ajunge la cel mult jumătate din populaţia România şi transmite un mesaj interpretabil, în timp ce sistemul cell broadcasting, prin care se vor emite alerte pe telefoanele mobile este o soluţie foarte bună, care emite un mesaj scris şi indicaţii, a declarat Raed Arafat.
Urmărește
345 afișări
Arafat: Sirenele ajung la jumătate din populaţie, sistemul de alerte pe mobil este o soluţie bună
„La acest moment, sirenele nu ajung, conform evaluărilor noastre, la mai mult de 50% din populaţie. Mai mult decât atât, sirenele nu transmit un mesaj clar, sirenele transmit doar o alertă pe care omul poate să o interpreteze cum doreşte. Dacă noi vrem să stea în casă, el poate să o interpreteze că trebuie să iasă din casă. Dacă noi vrem să iasă din casă, el poate să rămână acolo. Deci, nu ştim. Sună sirena. În primul rând, trebuie să înveţe omul ce înseamnă fiecare tonalitate, dacă dăm diferite tonalităţi. E foarte greu. Cell broadcastingul transmite un mesaj scris, un mesaj prin care noi putem să dăm şi indicaţii, ce are de făcut omul respectiv”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Arafat consideră că sistemul de alertă prin sirene nu este suficient, iar o investiţie în acesta ar însemna sume foarte mari de bani, care depăşesc sumele pentru implementare sistemului de avertizare prin SMS în cazuri de urgenţă, care va folosi tehnologia „cell broadcast messages”.
„Sirenele nu mai ajung din varii motive. În primul rând, o investiţie într-un sistem mult mai amplu de sirene, care să fie digitale şi care să ne permit să transmitem mesaje vocale ar însemna sume imense, care depăşesc cu mult implementarea cell broadcastingului, iar nici asta nu garantează (n.r. recepţia sunetului), pentru că dacă ai o casă mică, izolată şi ai geamurile bine închise, e posibil ca sirena să fie lângă tine şi nici să nu o auzi”, a explicat secretarul de stat.
Sistemul de alertă prin sirene va rămâne în structura Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi va fi folosit în anumite situaţii, în paralel cu sistemul de cell broadcasting, a menţionat Arafat.
Departamentul şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor transmite mesajele, după ce se stabileşte modul de implementare al sistemului de alertă prin cell broadcasting, urmând să se creeze în dispecerate puncte de localizare şi transmitere a mesajelor, a mai spus secretarul de stat.
Arafat a precizat că sistemul de alertă prin SMS va putea fi utilizat şi în alte situaţii, precum cazurile de dispariţie a copiilor.
„Noi considerăm că în acest moment soluţia care va trebui să existe în România este soluţia de a ajunge la foarte mulţi oameni în zone bine delimitate, astfel încât să dau alerta la cei care sunt în zona în care trebuie să dau alerta şi să fie instantanee – astea sunt caracteristicile cell broadcasting. Nu este SMS. Este un mesaj care se transmite ca o transmitere radio şi apare la milioane de telefoane”, a declarat Arafat.
„Nu considerăm că România este întârziată în luarea acestei soluţii, pentru că sunt foarte multe ţări care abia acum o implementează în Europa. Dacă nu greşesc, sunt trei sau patru ţări care deja au o formă de cell broadcasting, începând cu Olanda”, a transmis reprezentantul MAI.
„Sistem Alert”, sistemul de avertizare prin SMS în cazuri de urgenţă va folosi tehnologia „cell broadcast messages”, a transmis, luni, ANCOM, în urma primei întâlniri a grupului de lucru la care au participat reprezentanţi ai DSU, IGSU, STS şi ai operatorilor de telefonie mobilă.
Grupul de lucru pentru proiectul „Sistem Alert” se va întâlni miercuri, la ora 15, urmând să participe reprezentanţi ai DSU, IGSU, STS, ANCOM şi ai operatorilor de telefonie mobilă, a anunţat preşedintele ANCOM, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34