- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.09.2017, 12:06)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arafat, în plin proces de evaluare a sistemului de alertare, spune că sirenele ajung la jumătate din populaţie şi că SMS-urile sunt o soluţie bună
Sistemul de alertă prin sirene ajunge la cel mult jumătate din populaţia România şi transmite un mesaj interpretabil, în timp ce sistemul cell broadcasting, prin care se vor emite alerte pe telefoanele mobile este o soluţie foarte bună, care emite un mesaj scris şi indicaţii, a declarat Raed Arafat.
Urmărește
345 afișări
Arafat: Sirenele ajung la jumătate din populaţie, sistemul de alerte pe mobil este o soluţie bună
„La acest moment, sirenele nu ajung, conform evaluărilor noastre, la mai mult de 50% din populaţie. Mai mult decât atât, sirenele nu transmit un mesaj clar, sirenele transmit doar o alertă pe care omul poate să o interpreteze cum doreşte. Dacă noi vrem să stea în casă, el poate să o interpreteze că trebuie să iasă din casă. Dacă noi vrem să iasă din casă, el poate să rămână acolo. Deci, nu ştim. Sună sirena. În primul rând, trebuie să înveţe omul ce înseamnă fiecare tonalitate, dacă dăm diferite tonalităţi. E foarte greu. Cell broadcastingul transmite un mesaj scris, un mesaj prin care noi putem să dăm şi indicaţii, ce are de făcut omul respectiv”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Arafat consideră că sistemul de alertă prin sirene nu este suficient, iar o investiţie în acesta ar însemna sume foarte mari de bani, care depăşesc sumele pentru implementare sistemului de avertizare prin SMS în cazuri de urgenţă, care va folosi tehnologia „cell broadcast messages”.
„Sirenele nu mai ajung din varii motive. În primul rând, o investiţie într-un sistem mult mai amplu de sirene, care să fie digitale şi care să ne permit să transmitem mesaje vocale ar însemna sume imense, care depăşesc cu mult implementarea cell broadcastingului, iar nici asta nu garantează (n.r. recepţia sunetului), pentru că dacă ai o casă mică, izolată şi ai geamurile bine închise, e posibil ca sirena să fie lângă tine şi nici să nu o auzi”, a explicat secretarul de stat.
Sistemul de alertă prin sirene va rămâne în structura Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi va fi folosit în anumite situaţii, în paralel cu sistemul de cell broadcasting, a menţionat Arafat.
Departamentul şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor transmite mesajele, după ce se stabileşte modul de implementare al sistemului de alertă prin cell broadcasting, urmând să se creeze în dispecerate puncte de localizare şi transmitere a mesajelor, a mai spus secretarul de stat.
Arafat a precizat că sistemul de alertă prin SMS va putea fi utilizat şi în alte situaţii, precum cazurile de dispariţie a copiilor.
„Noi considerăm că în acest moment soluţia care va trebui să existe în România este soluţia de a ajunge la foarte mulţi oameni în zone bine delimitate, astfel încât să dau alerta la cei care sunt în zona în care trebuie să dau alerta şi să fie instantanee – astea sunt caracteristicile cell broadcasting. Nu este SMS. Este un mesaj care se transmite ca o transmitere radio şi apare la milioane de telefoane”, a declarat Arafat.
„Nu considerăm că România este întârziată în luarea acestei soluţii, pentru că sunt foarte multe ţări care abia acum o implementează în Europa. Dacă nu greşesc, sunt trei sau patru ţări care deja au o formă de cell broadcasting, începând cu Olanda”, a transmis reprezentantul MAI.
„Sistem Alert”, sistemul de avertizare prin SMS în cazuri de urgenţă va folosi tehnologia „cell broadcast messages”, a transmis, luni, ANCOM, în urma primei întâlniri a grupului de lucru la care au participat reprezentanţi ai DSU, IGSU, STS şi ai operatorilor de telefonie mobilă.
Grupul de lucru pentru proiectul „Sistem Alert” se va întâlni miercuri, la ora 15, urmând să participe reprezentanţi ai DSU, IGSU, STS, ANCOM şi ai operatorilor de telefonie mobilă, a anunţat preşedintele ANCOM, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe