- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (19.01.2014, 17:54)
- Adina Oşan , Ela Giurgea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arafat: Orice măsură legislativă împotriva apelurilor abuzive la 112 este binevenită
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că orice măsură legislativă care poate fi luată împotriva apelurilor abuzive la 112, fără a afecta accesul, este binevenită, subliniind că "orice apel abuziv poate să ucidă o persoană".
Urmărește
160 afișări
Arafat: Orice măsură legislativă împotriva apelurilor abuzive la 112 este binevenită (Imagine: Publimedia/Octav Ganea)
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Târgu Mureş, că ultimele date comunicate de STS, de 70 la sută apeluri abuzive la 112, arată o reducere, în condiţiile în care au existat ani şi cu peste 90 la sută de apeluri abuzive, el apreciind că reprezentanţii STS au făcut "o muncă foarte serioasă, de informare şi de combatere" a acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a adăugat că procentul este încă mare şi trebuie lucrat mai departe, apreciind că orice măsură legislativă care se poate lua împotriva apelurilor abuzive la 112, fără a afecta accesul, "e binevenită".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Acesta a precizat că, din păcate, există şi în străinătate acest fenomen, legat de apelurile abuzive şi există diferite moduri de lucru - trimiterea mai multor mesaje SMS, "până-ţi blochează telefonul, să nu mai suni la 112 abuziv", blocarea temporară a telefonului sau trecerea numărului, când sună, "la coada rândului".
"Adică, dacă sună alţii, întotdeauna să treci în spate, pentru că se ştie că ai apelat abuziv, ca să se dea prioritate la ceilalţi. Sunt mai multe măsuri, fiecare ţară are măsurile ei. Şi aici sunt măsuri adoptate, inclusiv dacă se ştie că cineva apelează abuziv de pe un număr, dacă sună altul şi sună şi persoana care apelează abuziv, se preia apelul care nu este abuziv sau care n-a mai făcut apeluri abuzive, pentru că şansa să fie într-adevăr apel real este mult mai mare sau poate că e şansă de aproape 100 la sută", a spus Arafat.
Acesta a precizat că şi în România în cazul unor apeluri abuzive repetate de pe un anumit număr s-au făcut solicitări la operatorii de telefonie mobilă să-l suspende temporar.
"Am mai trecut prin situaţii, cu colegii de la STS, în care de pe un număr să avem câteva mii de apeluri în două zile. Şi acolo s-a trecut la solicitarea suspendării temporare a numărului, până la luarea unor măsuri şi explicaţii care să se dea familiei, mai ales dacă telefonul era în mâna unui copil. Deci, există măsuri care au fost luate şi continuă să fie luate de operatorul 112 împotriva celor care fac apeluri abuzive", a spus el.
Arafat a subliniat că, de fapt, cel mai important lucru este să se transmită că "orice apel abuziv poate să ucidă o persoană".
"Trebuie să înţeleagă că acest lucru este foarte real: orice apel abuziv, poate când tu îţi baţi joc de un dispecer, un operator de la 112, este o persoană căreia îi arde casa, este o persoană care poate este în stop cardiac şi cineva încearcă să apelze ca să ceară ajutor şi nu poate să-l obţină pentru că tu îţi baţi joc de 112", a arătat secretarul de stat.
Aproape 17,5 milioane de apeluri la 112 au fost înregistrate pe parcursul anului trecut, 70,91 la sută dintre ele fiind false, a anunţat, vineri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care administrează Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă.
Statistica pe anul 2013, realizată de STS, arată că la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite şi tratate 17.463.468 apeluri. Dintre acestea 29,09 la sută au fost reale şi 70,91 la sută false. Apelurile au fost transferate către: Ambulanţă - 60,66 la sută, Poliţie - 24,77 la sută, ISU/ SMURD - 12,59 la sută şi Jandarmerie - 1,88 la sută.
Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt realizate de pe cartele pre pay. Multe persoane dintre cele care sună fără a avea o urgenţă se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. De asemenea, unele persoane solicită informaţii despre numere de telefon, sfaturi medicale şi cer legătura cu diverse instituţii sau persoane publice.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10