Arafat spune că nu este normal ca spitalele să aibă un singur pompier

  • Spitalele, la fel ca şi cădirile mari, trebuie să aibă 2 – 3 pompieri pe tură care să poată interveni în caz de urgenţă şi care să verifice şi să monitorizeze activitatea.
  • „Un singur pompier ce să facă?”, spune Arafat, în condiţiile în care la „Marius Nasta” singurul pompier e în concediu de 6 luni.
Urmărește
226 afișări
Imaginea articolului Arafat spune că nu este normal ca spitalele să aibă un singur pompier

Arafat spune că nu este normal ca spitalele să aibă un singur pompier

Raed Arafat a spus, marţi, la Antena 3, că pe vremea când era medic la Spitalul Judeţean Mureş, exista pompier pe tură, un dispecerat la care ajungeau toate alarmele de incendiu.

„Pompierii, cei 2 sau 3 de pe tură, nu unul, se mişcau în spital şi verificau pe partea de prevenire, gaz, curent, improvizaţii dacă sunt. Orice unitate sanitară, o clădire mare, o clădire de spital, are nevoie de partea de prevenire să fie activă tot timpul. Cel puţin pe tură trebuie să fie 1 – 2 persoane care monitorizează alarmele, care răspund de evacuare, de anunţarea pompierilor dacă este vreo problemă. Asta este ceea ce trebuie să aibă fiecare spital”, spune Arafat.

Acest personal poate să fie, potrivit legii, angajatul propriu al spitalului sau se poate semna un contract cu o firmă care să asigure personalul care să aibă acest rol major pe partea de prevenţie, evacuare şi primă intervenţie, să ştie unde sunt hidranţii, stingătoarele, astfel încât să poată interveni până ajung pompierii.

Întrebat despre situaţia de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde era un singur pompier, care şi el este în concediu de 6 luni, Raed Arafat a spus că un pompier nu poate face faţă şi că protecţia trebuie să fie una continuă.

„Un singur pompier ce poate să facă? Să vină să verifice o dată şi să plece. Nu ai cum! Partea de prevenţie, de protecţie trebuie să fie una continuă. (...) Trebuie să aibă (spitalele, pompieri – n.r.), nu e recomandare. Trebuie să aibă personal instruit permanent în spital pe partea de evacuare şi pe partea de prevenţie. Cea mai bună soluţie este să iei oameni care să lucreze în tură. Cum am zis, 2 – 3 oameni, care lucrează în tură şi care au ca rol verificarea, monitorizarea alarmelor, verificarea situaţiilor periculoase care pot să pună în pericol spitalul, să le oprească, să rezolve situaţia respectivă”, a mai spus Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici