ARBDD: 350 de şacali vor fi extraşi din Delta Dunării

350 de şacali vor fi extraşi din apropierea localităţilor unde au fost sau vor fi sesizate pagube, a anunţat vineri Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

833 afișări
Imaginea articolului ARBDD: 350 de şacali vor fi extraşi din Delta Dunării

ARBDD: 350 de şacali vor fi extraşi din Delta Dunării

Potrivit unui anunţ al ARBDD, având în vedere sesizările populaţiei locale cu privire la pagubele provocate de şacali, studiile recente, cartarea distribuţiei şi evaluările numerice, Administraţia a înaintat o informare către Ministerul Mediului şi s-a primit aprobarea pentru extragerea/recoltarea în perioada sezonului de vânătoare (01.05.2024 - 30.04.2025) a unui număr de 350 de exemplare din această specie, din proximitatea localităţilor unde au fost sau vor fi sesizate pagube.

ARBDD anunţă că a fost semnat deja contractul privind îndepărtarea/recoltarea controlată de şacali din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Tulcea.

Extragerea urmează să fie efectuată cu prioritate în jurul localităţilor din Delta Dunării pentru a limita pagubele şi a descuraja specia şacal de a intra în perimetrul aşezărilor umane.

Extracţia se va desfăşura conform unui program săptămânal, cu înştiinţarea primăriilor unde se va efectua acţiunea, cu cel puţin 48 ore înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici