ARCUB dă startul distracţiei de vară, pentru cei mici în Cişmigiul Copiilor

Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti deschide sezonul estival, prin distracţie şi veselie în aer liber, pentru cei mici şi cei mari, pe 29 mai la Cişmigiul Copiilor. Tradiţia de a transforma anual Parcul Cişmigiu într-un imens teren de joacă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Urmărește
507 afișări
Imaginea articolului ARCUB dă startul distracţiei de vară, pentru cei mici în Cişmigiul Copiilor

ARCUB dă startul distracţiei de vară, pentru cei mici în Cişmigiul Copiilor

Evenimentul adună de fiecare dată peste 8.000 de participanţi şi mai mult de 500 de copii care performează pe scena din Parcul Cişmigiu.

Între orele 11:00 şi 21:00, aleile parcului se vor transforma din nou într-un labirint al atracţiilor, în care cei mici şi adulţii care-i însoţesc vor petrece ore întregi de amuzament şi activităţi antrenate. Provocările lansate copiilor le dau ocazia de a-şi exersa abilităţile, iar spaţiile de joacă întregesc o zi perfectă de distracţie, petrecută în natură.

Atmosfera de poveste a evenimentului este asigurată de spectacolele susţinute de corurile de copii şi trupele de dans, iar spiritul ludic împânzeşte întregul parc. Copiii se vor putea bucura de jocuri, piese de teatru, sesiuni de treasure hunting şi reprize de face painting.

Show-ul de pe scena principală va continua cu Ansamblul Andatino şi Corul de copii Alegretto. Magicienii din Foişorul Magic vor uimi toţi vizitatorii, cu numerele lor unice, iar Ferma Animalelor va recrea colţul de poveste al ogradei bunicilor. Caricaturiştii de pe Podul Artelor vor stârni amuzamentul celor mici, prin talentul lor.

Încurajaţi de această experienţă, copiii îşi vor putea demonstra propriul talent, pe Aleea desenului, unde vor realiza desene şi picturi. Pajiştea Atelierelor este locul în care se vor desluşi tainele limbilor străine, ştiinţei şi muzicii, iar în pauze, copiii se vor distra cu jocurile gonflabile din Pajiştea Jocurilor.

Marionetele şi actorii independenţi aşteaptă spectatorii La Cetate, unde vor aprinde imaginaţia celor mici prin fantezie şi joc. Evenimentul va fi prezentat de George şi se încheie cu un concert susţinut de Lidia Buble şi Sore.

Anul acesta, Cişmigiul Copiilor face parte din candidatura Bucureştiul la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Astfel, evenimentul central se va conecta cu zonele periferice ale Capitalei, prin evenimentul conex Humuleştiul Copiilor, desfăşurat între orele 11:00 şi 19:00, în parcul Humuleşti, din sectorul 5. Cei mai mici dintre locuitorii cartierului Rahova-Ferentari vor simţi din plin entuziasmul adus de venirea verii şi vor încheia ziua cu un concert Sore.

Intrarea la Cişmigiul Copiilor şi Humuleştiul Copiilor este gratuită.

Programul complet al celor două evenimente conexe se regăseşte pe paginile de Facebook Cismigiul Copiilor şi Humuleştiul Copiilor.

Mai multe detalii pe: www.arcub.ro.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului de muzică alternativă Sound & Vision, al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival şi al Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight on Bucharest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici