Arderile necontrolate de vegetaţie şi deşeuri menajere au afectat, marţi, peste 1400 de hectare

  • Arderile necontrolatede mirişti, vegetaţie uscată şi deşeuri menajere au afectat, marţi, peste 1400 de hectare, anunţă IGSU.
  • În ultimele 24 de ore au fost emise şapte mesaje Ro-Alert, majoritatea pentru a semnala urşi în localităţi din cinci judeţe.
Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Arderile necontrolate de vegetaţie şi deşeuri menajere au afectat, marţi, peste 1400 de hectare

Arderile necontrolate de vegetaţie şi deşeuri menajere au afectat, marţi, peste 1400 de hectare

Pompierii au acţionat marţi pentru gestionarea celor peste 1.600 de solicitări primite din partea populaţiei, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor şi operaţiuni destinate protecţiei comunităţilor.

„Echipajele SMURD au derulat 1.225 de misiuni, dintre care 1.223 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor şi 2 pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. În urma acestor acţiuni, peste 1.200 de persoane au fost asistate medical. De asemenea, în acest interval de timp, pompierii au acţionat pentru stingerea celor 133 de incendii izbucnite în diverse zone ale ţării şi pentru gestionarea celor 254 de misiuni pentru protecţia comunităţilor, cum ar fi deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, inundaţii şi alte situaţii de urgenţă”, potrivit unui comunicat de presă.

Din totalul incendiilor înregistrate, aproximativ 70% l-au reprentat arderile necontrolate de mirişti, vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, suprafaţa de teren afectată fiind de peste 1.400 de hectare.

„În ultimele 24 de ore, pe timpul intervenţiilor derulate şase persoane aflate în situaţii critice au fost salvate. Tot în cursul zilei de ieri, pentru protecţia comunităţilor, au fost transmise şapte mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea semnalând prezenţa urşilor, în localităţi din judeţele Buzău, Braşov, Harghita, Neamţ şi Vrancea”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici