Argeş: Probe de lapte ridicate de la fermele de unde se aproviziona Lactate Brădet

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş şi cei din Dolj au ridicat, miercuri, probe de lapte de la fermele de unde se aproviziona Lactate Brădet, după scandalul cu E.Coli în produse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2458 afișări
Imaginea articolului Argeş: Probe de lapte ridicate de la fermele de unde se aproviziona Lactate Brădet

Argeş: Probe de lapte ridicate de la fermele de unde se aproviziona Lactate Brădet (Imagine: Shutterstock)

Directorul DSVSA Daniel Lupu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că inspectorii DSV Argeş şi Dolj au ridicat probe de lapte de unde se aproviziona Lactate Brădet, pentru a vedea care este cauza contaminării brânzei cu bacteria E.Coli.

"Miercuri, am ridicat o probă de lapte de la ferma de unde se aproviziona producătorul brânzei contaminate cu E.Coli. Am trimis-o la Bucureşti, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV). Rezultatul va fi gata în cel mult patru zile. I-am contactat şi pe colegii de la DSVSA Dolj. Mi-au confirmat că au trimis şi ei o echipă să ridice probe de la ferma din Dolj, de unde acelaşi producător se aproviziona cu lapte", a spus Lupu.

Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, declara, marţi, că inspectorii instituţiei au verificat în urmă cu o săptămână firma Brădet Lactate din Argeş şi nu au găsit nicio problemă. Ulterior s-a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E. Coli. El a spus că, în urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit într-un lot de brânză produsă de firma Brădet Lactate Escherichia Coli, tulpina O26.

La rândul său, patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, declara că va închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca "ministrul să se fi grăbit să arate" spre firmă. Badea spunea că societatea pe care o conduce colectează lapte de la două ferme mari, niciodată de la persoane private, iar analize la lapte se fac de două ori pe lună, fără ca până acum să fi existat probleme. "Contaminarea brânzei poate să se fi făcut aşa: fie cu apă, când împingem noi produsul, fie în timpul manipulării, fie în magazinul de desfacere. (...) Vreau să văd o analiză clară care să arate clar de unde e problema. Până atunci, nu pot să arăt cu degetul spre nimeni", declara Badea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici