Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat vineri

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat vineri. Sicriul va fi depus de miercuri seara la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, iar Arhiepiscopia atrage atenţia că spaţiul este limitat şi accesul ar putea fi restrâns.

1379 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat vineri

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat vineri

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinţia Sa şi l-a pregătit dinainte.

Miercuri seara, sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

„Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade. Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen. Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa în secţia ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, din cauza coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici