Aromele de fum au fost scoase din uz. Cum argumentează Comisia Europeană această decizie

  • Comisia Europeană a eliminat aromele de fum folosite în preparate.
  • UE a interzis toate aromele artificiale cu gust de afumat.
  • Producătorii au termen cinci ani să scoată aromele din reţelele lor.
Urmărește
5922 afișări

Comisia Europeană ne scoate toate fumurile…dar nu din cap, ci din carne! Practic, au fost eliminate toate aromele de fum folosite pentru afumarea brânzeturilor, peştelui sau cărnii.

În 2014, Comisia Europeană a făcută o listă cu aromele de fum aprobate în ţările membre, care trebuie reînnoită la fiecare 10 ani. Doar că acum, aceste produse nu au mai primit undă verde.

Măsura vine în contexul în care Uniunea Europeană a decis să interzică toate aromele artificiale cu gust de afumat. Iar producătorii au la dispoziţie cinci ani să scoată aceste arome din reţelele lor.

Dincolo de directivele europene, România dă din coate ca gastronomia noastră să se aşeze la masa celor mari şi să fie un pion în turismul internaţional.

Revista americană Travel Weekly vorbeste despre România Atractivă, primul program de turism cultural din ţară destinat turiştilor internaţionali. Care oferă trasee gastronomice, prezintă castele, mănăstiri antice şi sate pitoreşti, fiecare cu propria sa bucătărie regională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici