Artiştii, îndemnaţi să ia atitudine împotriva preţurilor dinamice „exorbitante” pentru concerte

  • Artiştii sunt îndemnaţi să ia atitudine împotriva preţurilor dinamice „exorbitante” pentru concerte.
  • Preţurile biletelor pentru Oasis se dublează peste noapte, stârnind controverse şi cereri de investigaţie.
Urmărește
908 afișări
Imaginea articolului Artiştii, îndemnaţi să ia atitudine împotriva preţurilor dinamice „exorbitante” pentru concerte

Fanii trupei Oasis au fost şocaţi să descopere că preţurile biletelor pentru concertele mult aşteptate au crescut dramatic, stârnind o dezbatere aprinsă despre practicile de stabilire a preţurilor în industria muzicală.

Iniţial anunţate la 135 de lire sterline, biletele în picioare au ajuns să coste 355 de lire sterline, o creştere de peste 160%. Fanii care au aşteptat ore în şir online pentru a cumpăra bilete au fost luaţi prin surprindere de această creştere bruscă, relatează The Guardian.

Ticketmaster, compania care gestionează vânzarea biletelor, a justificat creşterea prin modelul de „preţuri dinamice", similar cu cel folosit de hoteluri şi companii aeriene. Potrivit companiei, acest sistem ar descuraja revânzarea biletelor la suprapreţ şi ar reflecta mai bine valoarea de piaţă a acestora.

Reacţiile nu au întârziat să apară.

Lucy Powell, liderul Camerei Comunelor, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa de transparenţă a procesului.

Jamie Stone, purtătorul de cuvânt al liberal-democraţilor pentru cultură, a cerut o anchetă oficială, descriind situaţia drept „scandaloasă".

Problema nu se limitează doar la Marea Britanie. În Irlanda, fanii s-au confruntat cu creşteri similare, biletele ajungând de la 86,50 euro la 415,50 euro.

Regina Doherty, membră a Parlamentului European, a solicitat o investigaţie, considerând practicile „netransparente şi incorecte pentru consumatori".

Experţii din industrie sunt divizaţi. Jonathan Brown, directorul Society of Ticket Agents and Retailers, a apărat politica de preţuri dinamice, în timp ce muzicianul John Robb a cerut intervenţia guvernului pentru a preveni „jefuirea" fanilor.

Profesorul Michael Waterson, care a revizuit anterior măsurile anti-touting, subliniază importanţa transparenţei în stabilirea preţurilor. El sugerează că firmele ar trebui să informeze clienţii în avans despre posibilele variaţii de preţ.

Reg Walker, expert în ticketing, a evidenţiat că principalul beneficiar al acestor creşteri de preţ este Ticketmaster, care primeşte un comision procentual din fiecare vânzare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici