Asistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest
Asistenta Florentina Cîrstea, acuzată că este responsabilă de moartea a şase bebeluşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în arest, potrivit hotărârii de joi a Tribunalului Bucureşti (TB), care a admis contestaţia procurorilor faţă de decizia de eliberare a acuzatei.
Asistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Procurorul de şedinţă de la Parchetul instanţei supreme a susţinut, joi, în faţa instanţei care a judecat contestaţia acuzării faţă de eliberarea asistentei Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti, că prin faptul că a părăsit salonul timp de 12 minute, s-a produs moartea a şase bebeluşi.
Tribunalul Bucureşti a judecat, joi, contestaţia procurorilor împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 6, care a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a asistentei Florentina Cîrstea, inculpată în cazul privind incendiul de la salonul de prematuri a Maternităţii Giuleşti, în urma căruia au decedat şase bebeluşi şi au fost răniţi alţi cinci.
La şedinţa de joi, procurorul de şedinţă a susţinut că, dincolo de fapta sa, asistenta a avut o atitudine oscilantă pe parcursul anchetei, astfel că aceasta prezintă în continuare un pericol pentru ordinea publică şi că se impune menţinerea ei în stare de arest.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
În replică, avocatul asistentei, Florian Şurghie, a afirmat că decizia judecătoriei a fost motivată în baza articolului 5 paragraful 3 din Convenţia europeană a drepturilor omului, care statuează cazurile şi motivele de eliberare provizorie.
Totodată, avocatul a arătat că prin măsura impusă de instanţa de fond, cea de eliberare provizorie sub control judiciar, se asigură în permanenţă prezenţa inculpatei în faţa autorităţilor, precum şi a organului de cercetare penală, a poliţiei sau a instanţei de judecată.
Avocatul a arătat că dacă asistenta nu respectă strict obligaţiile impuse de instanţa care a eliberat-o, împotriva ei se poate lua oricând măsura rearestării.
Un alt aspect invocat de avocat a fost acela că opinia publică şi-a format deja o părere cu privire la tragedia de la Maternitatea Giuleşti şi la posibilii vinovaţi în acest caz, precizând că punerea ei în libertate nu prezintă un pericol pentru ordinea publică.
Avocatul a subliniat faptul că plecarea timp de 12 minute din salonul micuţilor nu constituie cauza directă a morţii celor şase bebeluşi, cauza reală fiind, aşa cum o arată certificatele medico-legale, asfixia cu monoxid de carbon rezultat în urma izbucnirii incendiului.
Totodată, apărarea a susţinut că asistenta "se chinuie din punct de vedere moral", având mustrări de conştiinţă, şi că mereu se gândeşte la faptul că dacă ar fi fost în salon la momentul izbucnirii incendiului ar fi putut suna la 112 şi i-ar fi putut salva pe acei bebeluşi.
În urma deliberărilor, Tribunalul Bucureşti a admis recursul Parchetului.
În 27 septembrie, Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti a admis cererea de eliberarea provizorie a asistentei medicale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO