Asistenţii maternali ar putea avea contract individual de muncă specific protecţiei copilului

Asistenţii maternali îşi vor desfăşura activitatea în baza unui contract individual de muncă specific protecţiei copilului, având în vedere caracterul permanent al activităţii desfăşurate de aceştia, măsura fiind cuprinsă în proiectul de modificare a Legii 272/2004.

Urmărește
566 afișări
Imaginea articolului Asistenţii maternali ar putea avea contract individual de muncă specific protecţiei copilului

Asistenţii maternali ar putea avea contract individual de muncă specific protecţiei copilului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului prevede că activitatea persoanei atestate ca asistent maternal, în condiţiile legii, se va desfăşura în baza contractului individual de muncă specific protecţiei copilului.

Contractul individual de muncă încheiat cu direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului va avea mai multe elemente specifice: activitatea de creştere, îngrijire şi educare a copiilor aflaţi în plasament se desfăşoară la domiciliu, programul de lucru este impus de nevoile copiilor, planificarea timpului liber se face în funcţie de programul familiei şi al copiilor aflaţi în plasament iar în perioada efectuării concediului legal de odihnă, asistenţii maternali asigură continuitatea activităţii desfăşurate, cu excepţia cazului în care separarea de copilul aflat în plasament în familia sa este autorizată de direcţie.

"Contractul individual de muncă se încheie la data emiterii dispoziţiei directorului de stabilire a măsurii plasamentului în regim de urgenţă, a hotărârii comisiei pentru protecţia copilului/instanţei cu privire la stabilirea măsurii plasamentului", se arată în proiect.

Pot primi copii în plasament familiile şi persoanele care au vârsta de minim 18 ani, au capacitate deplină de exerciţiu, domiciliul în România şi care prezintă garanţii morale şi condiţii materiale necesare creşterii şi îngrijirii copilului separat temporar sau definitiv de părinţii săi.

La stabilirea măsurii de plasament la familii şi persoane, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului realizează demersuri pentru identificarea membrilor familiei extinse "alături de care copilul s-a bucurat de viaţa de familie", în vederea consultării şi implicării lor în stabilirea sau revizuirea obiectivelor planului individualizat de protecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici