- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.02.2021, 15:31)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asociaţia Prematurilor din România a câştigat premiul CESE pentru solidaritate civilă
- Asociaţia Prematurilor a câştigat premiul Comitetului Economic şi Social Economic (CESE) pentru societate civilă, pentru un proiect care a pus echipamente şi aparate de protecţie la dispoziţia maternităţilor, ale căror nevoi au fost adesea trecute cu vederea în contextul COVID.
- Proiectul depus de asociaţia din România se numără printre cele 23, din UE şi din Regatul Unit, care au fost premiate pentru contribuţia lor la combaterea pandemiei de COVID-19 şi a consecinţelor sale dezastruoase.
- Fiecare câştigător a primit un premiu în valoare de 10.000 de euro.
Urmărește
353 afișări
Asociaţia Prematurilor din România a câştigat premiul CESE pentru solidaritate civilă
CESE, un organism consultativ care reprezintă societatea civilă europeană la nivelul UE, a selectat Asociaţia Prematurilor ca fiind cel mai bun candidat român la premiu, declarând că acest proiect a fost „un exemplu strălucit de admirabilă solidaritate în timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19”.
Practic, campania de strângere de fonduri a asociaţiei a făcut posibilă donarea unei cantităţi impresionante de echipamente, menite să reducă riscurile de infectare în rândul personalului, al sugarilor şi al părinţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
-
Suedia se alătură Norvegiei în compensarea României pentru sistemul Patriot donat Ucrainei
-
Joe Biden a blocat preluarea US Steel de către Nippon Steel. Tranzacţia de 15 miliarde de dolari „ar putea afecta securitatea naţională a Statelor Unite”
„Toate proiectele pe care le-am primit sunt dovada implicării altruiste a cetăţenilor şi a nivelului local, demonstrând contribuţia enormă a societăţii civile la această luptă. Prin acest premiu, recunoaştem că, în aceste vremuri fără precedent, oamenii şi organizaţiile contează. Este o onoare să putem sărbători acest lucru împreună”, a spus vicepreşedintele CESE pentru comunicare, Cillian Lohan.
Premiile au fost acordate câştigătorilor din 21 de ţări ale Uniunii Europene.
Un premiu a fost acordat unui proiect cu orientare transfrontalieră şi altul unei organizaţii din Regatul Unit, ca gest menit să demonstreze că CESE doreşte să menţină legături strânse cu societatea civilă din această ţară, în ciuda faptului că ea a părăsit UE.
Deşi şi-a propus să identifice un câştigător în fiecare stat membru al UE şi în Regatul Unit, CESE nu a primit, din partea a şase ţări, candidaturi eligibile pentru proiecte.
Câştigătorii au fost selectaţi dintr-un total de 250 de candidaturi depuse de organizaţii ale societăţii civile, persoane fizice şi întreprinderi private. Toate proiectele au avut ca vector solidaritatea şi au prezentat modalităţi creative şi eficiente de a face faţă provocărilor, adesea majore, generate de criză.
Majoritatea proiectelor au vizat grupurile vulnerabile sau persoanele cele mai afectate de criză, cum ar fi persoanele în vârstă sau tinerii, copiii, femeile, minorităţile, migranţii, persoanele fără adăpost, personalul medical sau angajaţii şi angajatorii.
În ceea ce priveşte conţinutul proiectelor, acestea s-au axat pe cinci teme principale: furnizarea de alimente şi asistenţă pentru grupurile vulnerabile, echipamentele medicale, serviciile de consiliere, serviciile educaţionale şi informaţiile privind pandemia, precum şi cultura.
La începutul pandemiei de COVID-19, Asociaţia Prematurilor din România a intervenit pentru a furniza echipamente esenţiale de protecţie pentru patru secţii de maternitate din ţară, astfel încât să se asigure siguranţa personalului medical, a mamelor şi a nou-născuţilor, mulţi dintre aceştia aflându-se în terapie intensivă.
CESE a lansat premiul în iulie 2020, cu tema „Societatea civilă împotriva COVID-19”, anunţând că acesta va fi un premiu excepţional, punctual, care va înlocui premiul său tradiţional pentru societatea civilă. Scopul a fost de a aduce un omagiu societăţii civile din Europa, care s-a implicat activ şi altruist în acţiuni de solidaritate încă din primele zile ale pandemiei.
Concursul a fost deschis persoanelor fizice, organizaţiilor societăţii civile şi întreprinderilor ale căror proiecte trebuiau să fie absolut non-profit şi să nu beneficieze de finanţare publică în procent de peste 50 %. Ele trebuiau să aibă o legătură directă cu pandemia de COVID-19, vizând în mod specific combaterea virusului sau abordarea consecinţelor acestuia.
În fiecare an, Premiul emblematic al CESE pentru societatea civilă aduce un omagiu organizaţiilor societăţii civile şi/sau persoanelor ale căror proiecte celebrează identitatea europeană şi valorile comune într-un anumit domeniu de activitate. Premiul a fost acordat începând din 2006.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe