- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.02.2021, 15:31)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asociaţia Prematurilor din România a câştigat premiul CESE pentru solidaritate civilă
- Asociaţia Prematurilor a câştigat premiul Comitetului Economic şi Social Economic (CESE) pentru societate civilă, pentru un proiect care a pus echipamente şi aparate de protecţie la dispoziţia maternităţilor, ale căror nevoi au fost adesea trecute cu vederea în contextul COVID.
- Proiectul depus de asociaţia din România se numără printre cele 23, din UE şi din Regatul Unit, care au fost premiate pentru contribuţia lor la combaterea pandemiei de COVID-19 şi a consecinţelor sale dezastruoase.
- Fiecare câştigător a primit un premiu în valoare de 10.000 de euro.
Urmărește
353 afișări
Asociaţia Prematurilor din România a câştigat premiul CESE pentru solidaritate civilă
CESE, un organism consultativ care reprezintă societatea civilă europeană la nivelul UE, a selectat Asociaţia Prematurilor ca fiind cel mai bun candidat român la premiu, declarând că acest proiect a fost „un exemplu strălucit de admirabilă solidaritate în timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19”.
Practic, campania de strângere de fonduri a asociaţiei a făcut posibilă donarea unei cantităţi impresionante de echipamente, menite să reducă riscurile de infectare în rândul personalului, al sugarilor şi al părinţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești carnavalul horror al lui Klaus, Nicu și Marcel. Duminică te duci la vot și pui ștampila pe alb, adică pe NICIUNUL
-
Surse din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia ar plănui să divizeze Ucraina în trei regiuni
-
Europa se pregăteşte de război cu Rusia. Germania are planuri să găzduiască 800.000 de militari aliaţi
-
Ciolacu, la semnarea acordului pentru F-35: Facem un pas important în consolidarea securităţii
„Toate proiectele pe care le-am primit sunt dovada implicării altruiste a cetăţenilor şi a nivelului local, demonstrând contribuţia enormă a societăţii civile la această luptă. Prin acest premiu, recunoaştem că, în aceste vremuri fără precedent, oamenii şi organizaţiile contează. Este o onoare să putem sărbători acest lucru împreună”, a spus vicepreşedintele CESE pentru comunicare, Cillian Lohan.
Premiile au fost acordate câştigătorilor din 21 de ţări ale Uniunii Europene.
Un premiu a fost acordat unui proiect cu orientare transfrontalieră şi altul unei organizaţii din Regatul Unit, ca gest menit să demonstreze că CESE doreşte să menţină legături strânse cu societatea civilă din această ţară, în ciuda faptului că ea a părăsit UE.
Deşi şi-a propus să identifice un câştigător în fiecare stat membru al UE şi în Regatul Unit, CESE nu a primit, din partea a şase ţări, candidaturi eligibile pentru proiecte.
Câştigătorii au fost selectaţi dintr-un total de 250 de candidaturi depuse de organizaţii ale societăţii civile, persoane fizice şi întreprinderi private. Toate proiectele au avut ca vector solidaritatea şi au prezentat modalităţi creative şi eficiente de a face faţă provocărilor, adesea majore, generate de criză.
Majoritatea proiectelor au vizat grupurile vulnerabile sau persoanele cele mai afectate de criză, cum ar fi persoanele în vârstă sau tinerii, copiii, femeile, minorităţile, migranţii, persoanele fără adăpost, personalul medical sau angajaţii şi angajatorii.
În ceea ce priveşte conţinutul proiectelor, acestea s-au axat pe cinci teme principale: furnizarea de alimente şi asistenţă pentru grupurile vulnerabile, echipamentele medicale, serviciile de consiliere, serviciile educaţionale şi informaţiile privind pandemia, precum şi cultura.
La începutul pandemiei de COVID-19, Asociaţia Prematurilor din România a intervenit pentru a furniza echipamente esenţiale de protecţie pentru patru secţii de maternitate din ţară, astfel încât să se asigure siguranţa personalului medical, a mamelor şi a nou-născuţilor, mulţi dintre aceştia aflându-se în terapie intensivă.
CESE a lansat premiul în iulie 2020, cu tema „Societatea civilă împotriva COVID-19”, anunţând că acesta va fi un premiu excepţional, punctual, care va înlocui premiul său tradiţional pentru societatea civilă. Scopul a fost de a aduce un omagiu societăţii civile din Europa, care s-a implicat activ şi altruist în acţiuni de solidaritate încă din primele zile ale pandemiei.
Concursul a fost deschis persoanelor fizice, organizaţiilor societăţii civile şi întreprinderilor ale căror proiecte trebuiau să fie absolut non-profit şi să nu beneficieze de finanţare publică în procent de peste 50 %. Ele trebuiau să aibă o legătură directă cu pandemia de COVID-19, vizând în mod specific combaterea virusului sau abordarea consecinţelor acestuia.
În fiecare an, Premiul emblematic al CESE pentru societatea civilă aduce un omagiu organizaţiilor societăţii civile şi/sau persoanelor ale căror proiecte celebrează identitatea europeană şi valorile comune într-un anumit domeniu de activitate. Premiul a fost acordat începând din 2006.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Parlamentul a înființat două comisii de anchetă ca să investigheze cheltuielile președintelui Iohannis din ultimii 10 ani, dar și neregulile din afacerea imobiliară Nordis
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Acești candidați de pe buletinele de vot nu merită și nu te reprezintă. Votul din acest an trebuie să fie exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Imagini stupefiante cu mașina lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, în miez de noapte. Tatăl este înmărmurit: 'Lumina se stingea și se…'
CANCAN.RO
Test IQ exclusiv pentru genii | Care dintre aceste 4 numere este un număr prim: 207, 717, 777 sau 997?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:56
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1002. Zelenski: Peninsula Crimeea poate fi redată Ucrainei doar prin diplomaţie / Ucraina susţine că Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru prima dată în timpul războiului
-
astăzi, 10:54
Surse din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia ar plănui să divizeze Ucraina în trei regiuni