- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.11.2020, 10:50)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asociaţia Studenţilor solicită implicarea tinerilor în conducerea Caselor de Cultură ale Studenţilor
- Ministerul Tineretului şi Sportului a publicat un proiect de act normativ prin care studenţii vor redobândi dreptul de vot în Consiliile de Administraţie ale Caselor de Cultură ale Studenţilor (CCS), respectiv al Complexului Cultural Sportiv Studenţesc ,,Tei” (CCSS ,,Tei”), anunţă ANOSR.
Urmărește
155 afișări
Asociaţia Studenţilor (ANOSR) solicită implicarea studenţilor în conducerea Caselor de Cultură ale Studenţilor
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) anunţă că studenţii au fost excluşi, în ultima perioadă, de la masa deciziilor în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor, ignorându-se relevanţa crucială pe care o are participarea beneficiarilor în gestionarea acestor instituţii.
„Implicarea studenţilor în conducerea CCS reprezintă un factor care asigură că opiniile lor contează direct la nivel de conducere şi implică îmbunătăţirea serviciilor oferite de CCS pentru studenţi, astfel încât să fie acestea să fie corelate cu nevoile şi aşteptările studenţilor”, arată ANOSR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Astfel, Ministerul Tineretului şi Sportului a dat curs propunerilor federaţiei, s-a consultat cu reprezentanţii studenţilor şi a lansat în dezbatere publică „Ordinul privind aprobarea modificării Regulamentului - cadru de organizare şi funcţionare al caselor de cultură ale studenţilor şi al Complexului Cultural Sportiv Studenţesc „<Tei>”.0
„Cu toate acestea, deşi studenţii ar urma să aibă 2 din cele maximum 7 locuri din Consiliul de administraţie al unui CCS, majoritatea atribuţiilor aparţin directorului instituţiei, reducând astfel importanţa participării studenţilor. Astfel, singurele atribuţii care ar reveni Consiliului de administraţie sunt faptul că <aprobă Calendarul de activităţi realizate de către CCS/CCSS „Tei”> şi decide asupra <tipului de servicii destinate cu precădere studenţilor>”, arată ANOSR.
Ce vor studenţii
ANOSR solicită creşterea atribuţiilor Consiliului de administraţie al CCS, ţinând cont şi de prevederile legislaţiei, astfel încât conducerea CCS să fie una participativă şi să asigure includerea actorilor interesaţi (studenţi, angajaţi) în aspecte ce ţin de aprobarea bugetului sau stabilirea acţiunilor strategice, aspecte care vizează în mod direct bunul mers al CCS şi, implicit, studenţii.
În acest sens, ANOSR înaintează o serie de amendamente Ministerului Tineretului şi Sportului cu privire la propunerea de Regulament - cadru de organizare şi funcţionare al caselor de cultură ale studenţilor şi al Complexului Cultural Sportiv Studenţesc „Tei”.
„Întorcându-ne la un minim de normalitate, studenţii sunt pe punctul de a redeveni parte a procesului decizional în Casele de Cultură...ale studenţilor! Pasul realizat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin proiectul de act normativ este necesar, dar nu suficient. Fără un Consiliu de administraţie din care să facă parte studenţii cu un rol însemnat în conducerea CCS, participarea efectivă a studenţilor în conducerea CCS-urilor va rămâne un deziderat, nu o realitate” a declarat Horia-Şerban Oniţa, preşedintele ANOSR.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe