- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.10.2019, 11:45)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asociaţie de judecători, critică faţă de raportul MCV: Ar duce la transformarea României din „democraţie în securocraţie”
Membrii Asociaţiei Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) spun că raportul MCV are, printre recomandările pentru autorităţi, transformarea României din „democraţie” în „securocraţie”, în care serviciile de informaţii ar trebui să supravegheze şi mai robust cetăţenii.
Urmărește
695 afișări
AJADO acuză că raportul MCV recomandă transformarea României din „democraţie în securocraţie”: Serviciile de informaţii să supravegheze şi mai „robust” românii
„Raportul MCV privind România, publicat de Comisia Europeană pe 22 octombrie 2019, dovedeşte, o dată în plus, atât subiectivismul şi prejudecăţile experţilor europeni, cât şi dispreţul acestora pentru respectarea drepturilor fundamentale ale românilor de către instituţiile de represiune ale statului român”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO).
Printre propunerile din raportul MCV, Comisia Europeană recomandă, potrivit magistraţilor de la AJADO, „transformarea României din «democraţie» în «securocraţie», în care serviciile de informaţii să supravegheze şi «mai robust» românii”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Pentru cei care nu sunt familiari cu termenul, “securocraţie” (mai cunoscut şi sub numele de “securitocraţie” sau “counter-intelligence state”) se referă la statul în care serviciile de informaţii penetrează şi împânzesc toate instituţiile din societate, inclusiv armata”, explică AJADO.
Cu privire la paragraful din raportul MCV potrivit căruia Comisia Europeană reiterează sugestia că experienţa altor state membre ar putea fi utilă pentru crearea unui sistem mai robust de măsuri de supraveghere tehnică utilizate de organele de urmărire penală şi de colaborare între serviciile de informaţii şi organele de urmărire penală, care „este esenţială pentru anchetarea infracţiunilor grave, cum ar fi terorismul şi criminalitatea informatică”.
„Ceea ce Comisia Europeană recomandă este reimplementarea a ceva ce a fost declarat neconstituţional, deoarece exact sub pretextul luptei cu terorismul, cu criminalitatea informatică şi sub pretextul apărării securităţii naţionale serviciile secrete din România s-au implicat nelegal în administrarea justiţiei, astfel cum a constatat CCR. (...) Această recomandare adresată României, care a avut unul dintre cele mai opresive regimuri comuniste din Europa de Est, denotă ignoranţa Comisiei Europene faţă de represiunea comunistă din România şi dispreţul acesteia faţă de respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor”, spun magistraţii din cadrul Asociaţiei.
Membrii AJADO condamnă astfel de recomandări ale Comisiei Europene, deoarece ar conduce la reinstaurarea unui stat totalitar în România, şi solicită instituţiilor competente să ia poziţie împotriva acestora.
Comisia Europeană a publicat raportul MCV privind evoluţia sistemului judiciar de la recomandările de anul trecut, iar documentul cuprinde o serie de critici care vizează Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, legile justiţiei, modificarea codurilor penale, însă apreciază eforturile Ministerului Justiţiei.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe