- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.05.2021, 15:11)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevii, nemulţumiţi de ordonanţa privind transportul. Asociaţiile spun că ministrul Sorin Cîmpeanu „dă o nouă ţeapă elevilor navetişti”
- Reprezentanţii unor asociaţii de elevi solicită organizarea unei dezbateri publice despre ordonanţa privind transportul.
- Ei susţin că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, „dă o nouă ţeapă elevilor navetişti”.
Urmărește
1488 afișări
Elevii, nemulţumiţi de ordonanţa privind transportul. Asociaţiile spun că ministrul Sorin Cîmpeanu „dă o nouă ţeapă elevilor navetişti”
Asociaţiile elevilor din Constanţa, Bacău, Maramureş, Mureş, Vâlcea, Ilfov şi Bucureşti critică măsurile comunicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi le solicită guvernanţilor să nu adopte Ordonanţa de Urgenţă.
Potrivit acestora, miercuri, Ministerul Educaţiei a publicat un comunicat de presă în care a menţionat, în ultimul paragraf, faptul că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă ce reglementează decontul navetei va fi votat în următoarea şedinţă de Guvern.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„Reprezentanţii elevilor au criticat profund încă de la publicarea primului proiect similar de OUG măsura, şi consideră că Ministerul Educaţiei dă dovadă de ignoranţă şi de dezinteres”, arată elevii într-un comunicat de presă.
Elevii explică motivele nemulţumirii lor.
„La momentul actual, Legea nr. 226/2020 prevede gratuitatea la transportul judeţean. Astfel, elevii se duc şi primesc abonamentul gratuit de la operatorii de transport, pe baza carnetului de elev, urmând ca operatorului să îi fie decontate anumite cheltuieli de către Consiliul Judeţean, în baza contractului de serviciu public. În ciuda faptului că a trecut peste un an de la promulgarea Legii nr. 226/2020, elevii încă sunt nevoiţi să îşi achiziţioneze abonamentele la preţ întreg, fiind victime ale dezinteresului autorităţilor locale şi centrale. În acest moment, legea nu se aplică deoarece încă de la elaborarea bugetului de stat, nu a fost prevăzut nici măcar 1 leu pentru transportul elevilor, iar Ministerul Educaţiei încearcă în aceste momente să lase impresia că problema s-ar rezolva după adoptarea ordonanţei”, mai scrie în comunicat.
Elevii critică prevederile ordonanţei.
„Proiectul de Ordonanţă prevede trecerea transportului judeţean în procedură de decont, fiind astfel eliminată gratuitatea, elevii navetişti fiind nevoiţi, în teorie, să îşi achiziţioneze abonamentele la preţ întreg din sume proprii, urmând să le fie decontat parţial preţul de către unitatea de învăţământ. Mai mult, trecerea la o procedură de decont a fost introdusă la pachet cu tarife maximale impuse operatorilor de transport. Legislaţia europeană în vigoare prevede obligaţia de a încheia contracte de servicii publice pentru a stabili restricţii operatorilor privaţi, tarifele maximale fiind în contradicţie cu acestea. Naveta elevilor va ajunge astfel să fie decontată parţial sau deloc, deoarece preţurile prevăzute de tarifele maximale nu vor corespunde cu cele reale ale abonamentelor”, este concluzia elevilor.
Asociaţiile de elevi au transmis o adresă prin care solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să nu aprobe ordonanţa de urgenţă şi să organizeze o dezbatere publică.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20