- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.01.2014, 17:41)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ASPA: 195 de câini cu probleme, eutanasiaţi din septembrie, nu şi câini sănătoşi
Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Răzvan Băncescu a declarat, joi, că nu a început eutanasierea câinilor sănătoşi din adăposturi, din luna septembrie până în prezent fiind eutanasiaţi 195 de câini cu probleme.
Urmărește
195 afișări
ASPA: 195 de câini cu probleme, eutanasiaţi din septembrie, nu şi câini sănătoşi
Totodată, Răzvan Băncescu a mai arătat că, în perioada septembrie - decembrie 2013, au fost sterilizaţi aproximativ 4.700 de câini cu deţinător.
De asemenea, Băncescu a mai arătat că se află în lucru un proiect de hotărâre de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB) prin care legislaţia privind deţinerea câinilor în Capitală să fie pusă în acord cu noile reglementări intrate în vigoare în 23 decembrie.
Drept urmare a noilor reglementări, bucureştenii nu vor mai putea opta pentru a plăti o taxă în cazul în care nu doresc să-şi sterilizeze animalele şi de asemenea cei care vor să adopte un al doilea animal nu vor mai plăti taxa de adopţie prevăzută de HCGMB nr. 145/2013, a atras el atenţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Pentru înregistrarea animalelor deţinute bucureştenii trebuie să se adreseze Colegiului Medicilor Veterinari.
Răzvan Băncescu a precizat că acest lucru este valabil şi pentru cei care şi-au înregistrat deja animalele la ASPA, deoarece noile prevederi legale impun alte criterii şi alte formulare.
HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea nr. 258/2013, a intrat în vigoare la 23 ianuarie.
Conform normelor, câinii prinşi şi duşi în adăposturile publice pot fi revendicaţi, în cazul în care au fost pierduţi de stăpân, adoptaţi direct sau la distanţă.
După 14 zile lucrătoare, câinii din adăposturi care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi pot fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar.
Câinii bolnavi incurabil sunt eutanasiaţi în termen de 48 de ore de la stabilirea diagnosticului, dacă nu sunt adoptaţi în această perioadă.
Accesul în adăposturile publice trebuie să fie permis zilnic, în intervalul orar 10.00 - 18.00, inclusiv în timpul sărbatorilor legale. Adopţia se face gratuit, pe baza completării unui formular, adoptatorul trebuind să facă dovada că are condiţii pentru creşterea câinelui, în locuinţă sau în aer liber. În cazul adoptării a minim trei câini trebuie prezentat acordul vecinilor.
Deţinătorii de câini de rasă comună sau metişi ai acestora au obligaţia să îi sterilizeze până cel târziu la data de 1 ianuarie 2015, potrivit aceloraşi norme. Se interzice numai sterilizarea câinilor de rasă comună sau a metişilor acestora a căror stare de sănătate nu permite efectuarea respectivei operaţii medicale, precum şi a câinilor utilitari.
Totodată, câinii cu deţinător trebuie microcipaţi şi înregistraţi în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stapân (RECS), gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari, potrivit Normelor metodologice privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân, care intră în vigoare în 16 martie.
Astfel, câinii adulţi cu stăpân trebuie înregistraţi până la 1 ianuarie 2015, cei nou-născuţi - în maxim 90 de zile de la vânzare şi, în orice caz, înainte de vânzare, cedare cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice, iar câinii din adăposturi - în momentul adopţiei.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe