ASPA a intensificat programul de prindere a câinilor din Capitală: Trei firme, 11 maşini şi 32 de hingheri. Cât costă prinderea unui câine

Unsprezece maşini, cu un număr total de 32 de hingheri, acţionează în prezent în Bucureşti pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe domeniul public, după ce au fost semnate contracte cu trei din cele şapte firme care s-au prezentat la licitaţia pentru acest serviciu, informează ASPA.

Urmărește
1610 afișări
Imaginea articolului ASPA a intensificat programul de prindere a câinilor din Capitală: Trei firme, 11 maşini şi 32 de hingheri. Cât costă prinderea unui câine

ASPA: Trei firme, 11 maşini şi 32 de hingheri, pentru strângerea câinilor din Capitală (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a mai precizat că prinderea unui câine costă 219 lei.

ASPA a intensificat programul de prindere a cânilor fără deţinător din Bucureşti, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Autoritatea a semnat, luni, contracte cu trei dintre cele şapte firme care au participat la licitaţia organizată în vederea suplimentării echipelor de strângere a câinilor fără deţinător din Bucureşti, în teren acţionând 11 maşini, cu un număr total de 32 de prinzători, ASPA având iniţial doar trei maşini şi opt hingheri.

Potrivit sursei citate, echipele de hingheri intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor, având în vedere faptul că în 16 septembrie va începe noul an şcolar. După finalizarea intervenţiilor din jurul unităţilor de învăţământ, acţiunea va continua în parcurile din Capitală.

Ulterior, hingherii vor continua ridicarea câinilor fără deţinător de la adresele la care au fost semnalate sau au fost identificate haite, a mai precizat ASPA.

Autoritatea va plăti pentru operaţiunea de prindere a unui câine suma de 219 de lei, preţul fiind stabilit în urma procedurii de licitaţie.

"Am fost acuzaţi că nu am făcut nimic până acum, însă cetăţenii trebuie să ştie că nu ne-am oprit nicio zi din prinderea şi ridicarea câinilor fără stăpân de pe străzi. După votul acordat bugetului institiţiei la sfârşitul lunii aprilie, proiectele, printre care şi cel privind externalizarea serviciilor de prindere a maidanezilor, s-au aflat timp de 30 de zile în dezbatere publică, aşa cum prevede legea, apoi au fost supuse aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Data la care proiectele au intrat în vigoare a fost 8 iulie, pentru că, după votul dat de consilierii generali, a fost necesară completarea actelor cu amendamentele votate. Procedura de licitaţie a fost iniţiată imediat şi s-a desfăşurat cu respectarea termenelor legale prevăzute de OUG 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare privind atribuirea contractelor de achiziţie publică", susţine Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, la procedura de licitaţie organizată pentru suplimentarea echipelor de hingheri s-au prezentat, iniţial, şapte societăţi comerciale, respectiv Radius Vet SRL, Pet Stuff Univers SRL, Elen Basic Business SRL, Turbo Pet Mobil SRL, Puppy Vet SRL, Best Marketing SRL şi Terra Marique SRL.

În urma evaluărilor, s-a constatat ca SC Puppy Vet SRL nu a respectat cerinţele prevăzute în documentaţia privind încheierea acordului cadru, iar societăţile Turbo Pet Mobil, Pet Stuff Univers SRL şi Radius Vet s-au retras.

Astfel, firmele Elen Basic Business, Best Marketing şi Terra Marique au semnat contractele cu autoritatea.

Deputaţii au votat, marţi, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi.

Demersul legislativ a venit după ce un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii septembrie, sfâşiat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici