- Home
- Social
- (26.03.2024, 13:18)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Assange nu va fi extrădat în SUA, deocamdată: decizia Înaltei Curţi din Londra
Cazul Assange: astăzi Înalta Curte din Londra a admis recursul împotriva trimiterii co-fondatorului WikiLeaks în Statele Unite.
Urmărește
405 afișări
Cazul Assange: Londra acordă un nou recurs, ultima şansă împotriva extrădării în Statele Unite
Julian Assange mai are de jucat o carte pentru a încerca să scape de extrădarea extrem de contestată în SUA.
America îl vânează de aproape 15 ani pentru că a distribuit documente confidenţiale de la Pentagon şi Departamentul de Stat care conţin multe dezvăluiri jenante.
Înalta Curte din Londra a dat astăzi undă verde solicitării apărării jurnalistului australian şi cofondatorului WikiLeaks - respinsă în primă instanţă - pentru un nou recurs extrem în faţa justiţiei britanice împotriva predării acestuia autorităţilor de peste Ocean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
„Julian este deţinut politic şi trebuie eliberat”, a declarat în ultimele zile soţia sa, Stella, care s-a căsătorit cu el în închisoare, în 2022.
Potrivit Wikileaks, „Julian Assange a obţinut permisiunea de a face apel la extrădarea în Statele Unite. După aproape cinci ani de detenţie în cea mai sigură închisoare din Marea Britanie, editorul îşi va continua detenţia îndelungată separat de tânăra sa familie pentru dezvăluirea crimelor de război”.
Julian Assange, 52 de ani, jurnalist, programator şi activist australian, este unul dintre fondatorii organizaţiei de divulgare WikiLeaks, care în noiembrie 2010 a lansat documente clasificate americane despre crimele de război ale armatei SUA primite de la fostul soldat Chelsea Manning.
Procurorii americani susţin că Assange l-a încurajat şi ajutat pe analistul de informaţii al armatei americane Manning să fure cabluri diplomatice şi dosare militare publicate de WikiLeaks.
În timpul unei audieri de două zile luna trecută, avocaţii lui Assange au susţinut că el a fost un jurnalist care a dezvăluit secrete şi a dezvăluit faptele greşite ale armatei americane în Irak şi Afganistan. Trimiterea lui în Statele Unite, au spus ei, l-ar expune la urmărirea penală motivată politic şi ar risca o „negare flagrantă a justiţiei”.
Guvernul SUA a spus că acţiunile lui Assange au depăşit cu mult cele ale unui jurnalist care strânge informaţii şi pune vieţi în pericol în încercarea sa de a „solicita, fura şi publica fără discernământ documente guvernamentale clasificate”.
Expertul australian în IT este reţinut de cinci ani într-o închisoare de maximă securitate din Mare Britanie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe