- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.06.2012, 12:57)
- Elvira Gheorghita , Livia Ispas ,
Astărăstoae: Chemarea lui Brădişteanu la DNA fără o expertiză care să infirme diagnosticul, act grav
Chemarea lui Şerban Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit "şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni" este un act foarte grav şi arată o dependenţă a parchetului de anumite grupări politice, a declarat marţi pentru MEDIAFAX preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Urmărește
678 afișări
Astărăstoae: Chemarea lui Brădişteanu la DNA fără o expertiză care să infirme diagnosticul, act grav (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
"Un medic este obligat, atât prin codul deontologic cât şi prin legea privind drepturile pacienţilor, să pună interesul pacientului deasupra oricăror interese şi orice discriminare este interzisă. Chemarea doctorului Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni este un act foarte grav pentru societatea românească şi arată o dependenţă a Parchetului de anumite grupări politice şi o abordare comunist-ceauşistă a corpului profesional medical din partea acestor organisme", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae.
Preşedintele CMR a adăugat că pentru un medic, un arestat, un condamnat, sărac sau bogat, nu constituie un element de analiză, toţi fiind pacienţi.
Consiliul Naţional al Colegilor Medicilor din România va analiza, în şedinţa de vineri, imixtiunea inacceptabilă în independenţa profesională a medicilor, a mai spus Astărăstoae, după anunţul privind cercetarea lui Şerban Brădişteanu de către procurorii DNA.
Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase.
"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase", informează, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.
Anterior, surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, printre care şi un şef din Poliţia Capitalei, sunt audiaţi, marţi, la DNA, într-un dosar în care se fac cercetări privind favorizarea infractorului, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.
Potrivit surselor citate, procurorii îi audiază în acest caz pe medicul Şerban Brădişteanu, precum şi trei poliţişti, printre care un şef din Poliţia Capitalei şi unul dintre cei doi poliţişti care a mers la locuinţa lui Năstase din strada Zambaccian pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei.
Sursele citate au precizat că printre cei audiaţi la DNA este şi comisarul şef Gheorghe Dumitru, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei.
Procurorii DNA suspectează că între persoanele vizate în acest dosar au existat înţelegeri premergătoare legate de modul în care să se facă arestarea şi ulterior încarcerarea lui Năstase, în baza condamnării definitive în dosarul "Trofeul calităţii".
Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele poliţiştilor.
Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump
-
astăzi, 12:05
Nu putem avea un preşedinte care se crede Mesia - Bogdan Ivan la Congresul PSD