- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.09.2015, 22:32)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asztalos (CNCD): Pot fi luate măsuri împotriva discriminării care nu costă nimic
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a arătat, marţi, după prezentarea unui sondaj privind percepţia discriminării în România, că pot fi luate mai multe măsuri împotriva fenomenului care nu costă nimic.
Urmărește
392 afișări
Asztalos (CNCD): Pot fi luate măsuri împotriva discriminării care nu costă nimic (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Csaba Asztalos a declarat că slăbiciunea actualei Strategii naţionale de prevenire şi combatere a discriminării, din 2007, este aceea că a fost adoptată de CNCD, şi nu de Guvern, adăugând că viitoarea strategie ar trebui să fie una a Guvernului.
Astfel, CNCD ar trebui să lucreze cu mai multe ministere în al căror domeniu de activitate este întâlnită discriminarea - al Muncii, al Sănătăţii, al Educaţiei, instituţii alături de care ar putea implementa mai multe măsuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Asztalos a arătat că pot fi luate măsuri împotriva discriminării care nu costă nimic, cum ar fi adoptarea unui cod etic la nivel de şcoală sau de angajtor sau includerea în materia de examen pentru titularizare la dascăli sau pentru posturile de funcţionari publici a unor subiecte privind discriminarea.
El a menţionat că CNCD a susţinut unele cursuri în rândul reprezentanţilor mai multor categorii profesionale, cei mai receptivi fiind magistraţii.
Totodată, el a atras atenţia că raza de acţiune a CNCD este limitată, instituţia beneficiind doar de sediul central din Capitală şi două birouri regionale la Buzău şi Târgul Mureş.
"Ar fi necesare 15 birouri regionale, pe modelul Curţilor de Apel. În lipsa acetora, ar putea fi utilizate birourile regionale ale Avocatului Poporului, care sunt 15, sau ale Agenţiei Naţionale pentru Romi, opt la număr. Sunt două instituţii în zona drepturilor omului cu care ar trebui să colaborăm, a spus Csaba Asztalos", precizând că în aceste birouri ar putea fi primite sesizările către CNCD şi organizate audieri, iar CNCD ar putea dispune o investigaţie unde este cazul şi trimite un expert al său la faţa locului.
Pe de altă parte, existenţa unui birou regional al CNCD ar permite prezenţa unui angajat al consiliului în şcoli pentru a le explica părinţilor şi dascălilor diferite aspecte legate de discriminare, desfăşurarea de programe în şcoli sau participarea la diverse manifestări locale, a mai spus Asztalos.
Preşedintele CNCD a participat marţi la prezentarea sondajului "Percepţii şi atitudini ale populaţiei României faţă de Strategia naţională de prevenire şi combatere a discriminării", efectuat în august la comanda instituţiei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul