Atac asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa. Serviciile Eurostar, afectate

Eurostar a anunţat că serviciile feroviare între Londra şi Paris au fost perturbate de actele de vandalism din Franţa, rezultând mai multe anulări şi timpi de călătorie mai lungi.

Urmărește
526 afișări
Imaginea articolului Atac asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa. Serviciile Eurostar, afectate

Atac asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa. Serviciile Eurostar, afectate

Potrivit unui comunicat al companiei, din cauza actelor coordonate de vandalism din Franţa, care afectează linia de mare viteză dintre Paris şi Lille, toate trenurile de mare viteză care merg spre şi vin dinspre Paris sunt deviate pe linia clasică vineri.

„Acest lucru prelungeşte durata călătoriei cu aproximativ o oră şi jumătate”, a precizat Eurostar într-un comunicat. Compania a precizat că mai multe trenuri au fost anulate.

Trei linii de tren de mare viteză din Franţa au fost vandalizate în timpul nopţii, a anunţat vineri operatorul feroviar de stat SNCF, provocând perturbări masive ale traficului în ziua în care încep Jocurile Olimpice, scrie Reuters.

Operatorul feroviar de stat a precizat că atacatorii au vizat instalaţii de-a lungul liniilor care leagă Parisul de vestul, nordul şi estul ţării şi că traficul va fi grav perturbat în timpul weekendului.

„Noaptea trecută, SNCF a fost victima mai multor acte de vandalism pe liniile de mare viteză Atlantic, Nord şi Est. Incendiile au fost puse în mod deliberat pentru a deteriora instalaţiile noastre”, a transmis SNCF într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici