Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă seară, de Dedeman, niciodată compania şi managementul acesteia nu au realizat sau încurajat acte de corupţie.
„În aceste zile este intens mediatizat un caz penal, unde, în mod întâmplător, apare şi numele companiei noastre, ca urmare a unei investiţii realizate pentru edificarea unui magazin în municipiul Cluj-Napoca. Printr-o regretabilă coincidenţă, persoana care ne-a asistat în calitate de avocat la cumpărarea terenului necesar construcţiei magazinului (Monica Apostu – n.r.) este acum suspectată într-un dosar penal cu privire la realizarea de acte de corupţie. În cazul nostru, prestaţia şi prezenţa avocatei este menţionată şi certificată în mod expres de către notarul public în conţinutul contractului de vânzare-cumpărare. Onorariul aferent i-a fost achitat în baza unui contract de asistenţă juridică. Nu au existat şi nu există alte raporturi de colaborare cu această avocată. În afara acestui onorariu nu s-au efectuat niciun fel de alte plăţi către avocata respectivă. Niciodată compania Dedeman şi managementul acesteia nu au realizat sau încurajat acte de corupţie”, se arată în documentul citat.
Potrivit reprezentanţilor companiei, în ceea ce priveşte autorizaţia de construire pentru magazinul deschis în Cluj-Napoca, aceasta a fost obţinută de către vânzător, „fiind emisă cu două luni înainte de data încheierii contractului de vânzare-cumpărare”.
„Foarte important este şi faptul că firma Dedeman nu are încheiate niciun fel de contracte cu Primăria Cluj-Napoca, din care să obţină venituri, şi considerăm regretabilă şi nedreaptă asocierea numelui companiei noastre cu fapte de corupţie”, se arată în comunicat.
Reprezentanţii companiei au precizat că Dedeman este o firmă cu capital integral românesc, având peste 5.000 de angajaţi, care realizează plăţi la bugetul de stat în cuantum de mii de miliarde de lei, anual.
„În plină criză economică, Dedeman a fost şi rămâne una din puţinele firme care s-au dezvoltat şi au creat mii de locuri de muncă. Avem credinţa că o companie care să dăinuie în timp nu poate fi construită decât prin muncă cinstită şi cu respectarea legilor. Totodată, ne exprimăm convingerea că autorităţile statului vor reuşi să ducă la bun sfârşit demersurile de a elimina corupţia şi infracţionalitatea de orice fel din România”, se subliniază în comunicatul Dedeman.
Surse judiciare afirmau că acele companii care apar cu iniţiale în motivarea Curţii de Apel Cluj de arestare a lui Sorin Apostu şi care figurează ca şi clienţi ai cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu, dar şi ai firmei de consultanţă a socrului primarului sunt OMV Petrom, Carrefour, Dedeman şi Baumax.