Atac cu rachetă al Hezbollah a rănit cel puţin 5 persoane în oraşul israelian Haifa

Cel puţin cinci persoane au fost rănite duminică în Haifa în urma unui atac cu rachete al Hezbollah, care pare să marcheze prima dată când gruparea militantă susţinută de Iran a lovit oraşul din nordul Israelului în conflictul său cu Israelul, relatează CNN.

Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Atac cu rachetă al Hezbollah a rănit cel puţin 5 persoane în oraşul israelian Haifa

Atac cu rachetă al Hezbollah a rănit cel puţin 5 persoane în oraşul israelian Haifa

Hezbollah a declarat că a lansat rachetele către baza militară israeliană Carmel, în timp ce autorităţile israeliene au raportat că au căzut rachete în jurul oraşului.

Spitalul Rambam din Haifa a declarat că tratează şase persoane care au fost afectate de atac. O persoană a fost „rănită uşor până la moderat”, iar alte patru au fost „rănite uşor” din cauza şrapnelului, a spus spitalul. O a şasea persoană a fost tratată pentru atac de panică, a adăugat acesta.

Serviciile de urgenţă israeliene Magen David Adom au declarat că au tratat două persoane la faţa locului - un băiat de 13 ani cu un traumatism cranian cauzat de şrapnel şi un bărbat de 22 de ani care a fost lovit de o fereastră care a căzut din cauza exploziei.

Potrivit poliţiei, în două zone principale au fost semnalate resturi şi şrapnel de către poliţie şi de către experţii în dezamorsarea bombelor.

Forţele de apărare ale Israelului au declarat anterior că au reperat cinci proiectile trase spre oraş şi au încercat să le intercepteze, însă câteva dintre rachete au aterizat.

Oficialii israelieni spun că Hezbollah a tras peste 100 de rachete peste graniţă duminică. Israelul şi-a continuat campania extinsă de bombardamente asupra sudului Beirutului şi a zonelor învecinate din Liban, care a ucis peste 1 400 de persoane în ultimele două săptămâni, potrivit autorităţilor libaneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hezbollah,
israel,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici